"


Για 68η φορά αναμετρώνται Παναργειακός και Αστραπή Μεσοποταμίας – Η μεγάλη προϊστορία του El Clásico

 


To παραδοσιακό ντέρμπι μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων

του πρωταθλήματος είναι αυτό που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ματς το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, μιας και κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής.

Ιστορικά πρόκειται για το 68ο El Clásico Παναργειακού - Αστραπής Μεσοποταμία, αγώνας όπου πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει και το γόητρο. 

Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στην 1η θέση με 50 β. (16-2-2), διαθέτοντας την παραγωγικότερη επίθεση (63 γκολ), αλλά και την καλύτερη άμυνα (10 γκολ), ενώ εντός έδρας παραμένουν ΑΗΤΤΗΤΟΙ, με 9 νίκες και 2 ισοπαλία. 

Στην 3η θέση με 43 β., (13-4-3) βρίσκεται ο αδιάφορος βαθμολογικά Παναργειακός ο οποίος έχει πετύχει 51 γκολ και δέχθηκε 19, ενώ εντός έδρας μετράει 6 νίκες 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Ο αγώνας είναι τεράστιας βαθμολογικής σημασίας για την πρωτοπόρο ομάδα της Αστραπής, η οποία χρειάζεται απαραίτητα το τρίποντο, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος. Οι κιτρινόμαυροι έχουν διαφορά μόλις 1 βαθμού από την 2η της βαθμολογίας ΑΕ Γραμμοχωρίων και οποιαδήποτε απώλεια βαθμών, μπορεί να είναι καταστροφική. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι την 19η αγωνιστική , ο Παναργειακός υποχρέωσε την πρωτοπόρο τότε στην βαθμολογία ομάδα των Γραμμοχωρίων στην 1η της ήττα με  σκορ 3-2, γκρεμίζοντάς την από το ρετιρέ, κάτι που είχε επωφεληθεί η Αστραπή και σκαρφάλωσε στην κορυφή.

Προσωπικό αρχείο : Δημήτρης Κουτσής (Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ – sentranews.gr)

Θα είναι το 68o El Clásico στην ιστορία των δύο ομάδων, σε όλα τα επίπεδα διοργανώσεων (Πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣ, Δ’ Εθνική, Τελικοί Κυπέλλου, Ημιτελικοί Κυπέλλου, Α’ και Β’ φάση Κυπέλλου), με την  Αστραπή Μεσοποταμίας, να έχει το προβάδισμα για μία μόλις νίκη (28 έναντι 27 του Παναργειακού, της ενώ 12 ματς έληξαν ισόπαλα).

Το 68ο El Clásico του νομού Καστοριάς θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 στο Γήπεδο Άργους Ορεστικού.

Δύο από τις πλέον ιστορικές ομάδες, πολυνίκες σε τίτλους πρωταθλημάτων και κυπέλλων, ο Παναργειακός και η Αστραπή Μεσοποταμίας, θα αναμετρηθούν για 68η φορά συνολικά σε όλα τα επίπεδα διοργανώσεων.

Ας ξεκινήσουμε όμως την προϊστορία με την γλώσσα των αριθμών στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής ημέρας

Από το 2014 αγνοεί τη νίκη εντός έδρας ο Παναργειακός  στη Μεσοποταμία, στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Ιδιαίτερα θετική είναι η  προϊστορία έχει καταφέρει να δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η «Αστραπή» Μεσοποταμίας στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της με αντίπαλο τον Παναργειακό.

Σε 17 αναμετρήσεις τους  – όλες για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας – στο γήπεδο του Άργους Ορεστικού, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες, ενώ η τελευταία ήτα που γνώρισαν ήταν  πριν 8 χρόνια, το 2014-15 με σκορ 4-0. Έκτοτε μετράνε 2 νίκες και 3 ισοπαλίες.(10) νίκες,  δύο (2) ισοπαλίες  ενώ πέντε (5) φορές γνώρισαν την ήττα.

Μάλιστα φέτος οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν 3 φορές. Προηγήθηκε το ματς πρωταθλήματος του α΄ γύρου με νίκη της Αστραπής με σκορ 3-1, ενώ συναντήθηκαν και στον θεσμό του κυπέλλου στη β’ φάση, όπου πάλι με το ίδιο σκορ 1-3 επικράτησε η Αστραπή, στην έδρα του Παναργειακού.

Τέλος, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας το 1994 με την «Αστραπή» να σημειώνει  ευρεία νίκη με σκορ 5-1.


Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 16 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ 

(ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ)

2014 Παναργειακός- Αστραπή Μεσ/μίας 4-0

2015 Αστραπή Μεσ/μίας - Παναργειακός 3-2

        Παναργειακός - Αστραπή Μεσ/μίας 0-1

2016 Αστραπή Μεσ/μίας - Παναργειακός 5-0

        Παναργειακός - Αστραπή Μεσ/μίας 1-1

2017 Παναργειακός - Αστραπή Μεσ/μίας 0-0

        Αστραπή Μεσ/μίας - Παναργειακός 2-0

2018 Αστραπή Μεσ/μίας - Παναργειακός 1-1

        Παναργειακός - Αστραπή Μεσ/μίας 0-2

2020 Παναργειακός - Αστραπή Μεσ/μίας 0-2  (Κύπελλο Β' Φάση)

2021 Παναργειακός - Αστραπή Μεσ/μίας 1-1  (Κύπελλο Α' Φάση)

        Αστραπή Μεσ/μίας - Παναργειακός 6-0

        Παναργειακός - Αστραπή Μεσ/μίας 2-2

                        Παναργειακός-Αστραπή Μεσ/μίας 3-3 (πεν. 8-7) –ΤΕΛΙΚΟΣ

2022 Αστραπή Μεσ/μίας - Παναργειακός 3-1

                        Παναργειακός – Αστραπή Μεσ/μίας 1-3 (Κύπελλο Β’ φάση)

                Παναργειακός – Αστραπή Μεσ/μίας ?


Από ΣΔ Κοζάνης η διαιτητική τριπλέτα

Αξιολογημένοι διαιτητές από τον γειτονικό Σύνδεσμο Κοζάνης ορίστηκαν να διευθύνουν το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής. Πρόκειται για τους κ.κ. Καρατέρπος, Τσικένης και Σίας.
Το ματς θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο και ωρα 16:30 στο ΔΑΚ Άργους Ορεστικού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

21η αγωνιστική
Παναργειακός - Αστραπή Μ.
Γραμμοχώρια - ΑΕ Βιτσίου

22η αγωνιστική (τελευταία)
Παναργειακός - ΑΕ Βιτσίου
Αμπελόκηποι - Γραμμοχώρια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ