"


Βελτίωση Οδικών Προσβάσεων σε Κτηνοτροφικές & λοιπές Μονάδες επέβλεψε ο Περιφερειάρχης με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Την Τοπική Κοινότητα Δενδροχωρίου, του Δήμου Καστοριάς,

επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, προκειμένου να δουν από κοντά τις εργασίες οδοποιίας που υλοποιήθηκαν, για την βελτίωση των προσβάσεων σε κτηνοτροφικές και λοιπές μονάδες.

Πρόκειται για την Α’ φάση παρεμβάσεων, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, που έχει συναφθεί μεταξύ Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας -Π.Ε. Καστοριάς και των τριών Δήμων της περιοχής, για την βελτίωση των υποδομών σε κτηνοτροφικές και λοιπές επιχειρήσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.


Οι  εργασίες αμμοχαλικοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων, κατασκευής τεχνικών έργων, καθώς και καθαρισμού τάφρων και οχετών, έγιναν σε οδικό δίκτυο περίπου 22 χιλιομέτρων, σε όλη την Π.Ε. Καστοριάς, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 45.

Η Περιφερειακή Αρχή υλοποιεί έργα οδικών υποδομών, που βελτιώνουν την προσβασιμότητα σε κτηνοτροφικές και λοιπές εκμεταλλεύσεις, συνεισφέροντας με ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρηματιών, στη μείωση του κόστους μεταφορών των αγαθών και στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

 Όσον αφορά τις εργασίες της Β’ φάσης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας που θα ακολουθήσει, μέχρι τώρα, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του Δήμου Καστοριάς, προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ που αφορά 229 κτηνοτροφικές, βιοτεχνικές, γεωργικές κ.λπ. μονάδες  και αναμένονται  να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι μελέτες που αφορούν τον Δήμο Άργους Ορεστικού και τον Δήμο Νεστορίου.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ