"


ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ : Έμεινε με τις εντυπώσεις η Καστοριά, ήττα με ανατροπή, 3-1 στον Άρη Θεσ.

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με σκορ 3-1 γνώρισε η ομάδα της Καστοριάς,

η οποία παρά την καλή της εμφάνιση δεν κατάφερε να αποδράσει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το  «Κλεάνθης Βικελίδης», κόντρα στον φιλόδοξο και δυνατό Άρη.

Ο αγώνας που διεξήχθη σε ένα βαρύ γήπεδο και κάτω από συνεχόμενη βροχή, πρόσφερε πλούσιο και συναρπαστικό θέαμα, ανατροπές, με πολλές συγκινήσεις, ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο.

Το α’ 45λεπτο ήταν φτωχό σε θέαμα, με ελάχιστες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Οι κιτρινόμαυρες είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν σοβαρά την εστία της Φόρλιακα.

Αντίθετα στην επανάληψη το ματς πήρε στην κυριολεξία φωτιά, τόσο από την εξέλιξη του αγώνα, όσο και από το πλούσιο θέαμα και υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου που πρόσφεραν οι δύο ομάδες.

Η ομάδα της Καστοριάς έπαιξε κυρίως με αμυντικούς προσανατολισμούς, ενώ στις γρήγορες αντεπιθέσεις δημιουργούσε προβλήματα στις γηπεδούχες.

Μάλιστα σε μία από αυτές στο 58’ κατάφερε να αποκτήσει και αριθμητικό πλεονέκτημα όταν αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα η Προξένου στην προσπάθειά της να ανακόψει επικίνδυνη φάση ανατρέποντας την Τζιάρα.

Στην εξέλιξη της φάσης το μακρινό φάουλ που εκτέλεσε η Μάρκου, η μπάλα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άρη.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία στις γυναίκες της Καστοριάς, η οποίες ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 62’ μετά από ωραία ενέργεια της Μπασούρη και συρτή σέντρα από δεξιά, η Τζιάρα με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έβαλε την Καστοριά στη θέση του οδηγού... 0-1.

Όμως, παρά την ψυχρολουσία το 0-1 και το γεγονός ότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες, η ομάδα του Άρη ανέβασε ρυθμούς πιέζοντας ασφυχτικά την εστία της νεαρής Φόρλιακα.

Αυτό το γκολ έδειξε να ξυπνά τις αθλήτριες του Ηλία Σαλαμάνη, οι οποίες ανέβασαν στροφές και αφού αρχικά απείλησαν στο 66′ με το δυνατό σουτ της Καλτσίδη στη συνέχεια άρχισε το σόου της Τζόρτζεβιτς. Αρχικά στο 68′ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά έφερε το ματς στα ίσα. Στο 73′ η ίδια παίκτρια του Άρη δοκίμασε το πόδι της, αναγκάζοντας την τερματοφύλακα της Καστοριάς, Φορλιάκα να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. 

Αυτή ήταν η προειδοποίηση, καθώς στο 82′ η Τζόρτζεβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ “τίναξε” τα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 2-1. Γκολ το οποίο θα ζήλευε και ο Λιονέλ Μέσι. Το τελικό 3-1 έγραψε και πάλι η Σέρβα αθλήτρια των κιτρινόμαυρων με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90′, με την Φόρλιακα να αποκρούει αρχικά, αλλά η μπάλα να φεύγει κάτω από τα πόδια της και να καταλήγει στα δίχτυα

Στο ίδιο διάστημα, η ομάδα της Καστοριάς, φάνηκε ότι δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην ασφυχτική πίεση που δέχθηκε και σε συνδυασμό ότι έμεινε και από δυνάμεις, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα, ωστόσο, όμως, κέρδισε το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις για την μαχητικότητά της.

ΑΡΗΣ: Βήκα, Πελεκούδα, Μαλισιώρα, Χαριτάκη (88′ Παπαδοπούλου), Πρόξενου, Τζόρτζεβιτς, Μουστάκη, Καλτσίδη, Σαΐχ, Παρούση (50′ Μοσχίδου), Σαββίδου (65′ Οικονομίδου).

ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Φόρλιακα, Καϊδατζή, Παπαγερίδου, Φασίδου, Μπασούρη, Τζιάρα, Μάρκου, Κυριζάκη, Κωσταρέλλα, Τρυγούτη, Κωστάρα.

Αγωνίστηκαν και οι Ροβυθάκη και Κιοσέ


Αποτελέσματα 2η αγωνιστική :

Τρίκαλα ΘΕΟΝΗ-Αγρ. Αστέρας Ευόσμου Ανεβλ.

Άρης Θεσσαλονίκης-ΓΠΟ Καστοριάς 3-1

ΓΠΟ Γιάννενα-ΑΕΛ 64             0-3

Δόξα 2016-ΠΑΟΚ                     0-1

Ρεπό: Ελπίδες Καρδίτσας


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΠΑΟΚ         (2-0)         6

3.Ελπίδες Καρδ. (3-0)         3 *

4.Άρης Θ.             (3-1)         3 *

6.Λάρισα             (3-1)               3

2.Δόξα 2016         (1-3)         3

5.Καστοριά         (3-4)         3

7.Τρίκαλα             (1-2)         0

8.Γιάννενα         (0-6)         0

9.Αγρ. Αστέρας (0-3)         0

 * Έχουν κάνει το ρεπό τους

* Τρίκαλα ΘΕΟΝΗ και Αγρ. Αστέρας Ευόσμουέχουν ένα ματς λιγότερο


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΠΟ Καστοριάς-Αγρ. Αστέρας Ευόσμου

Ελπίδες Καρδίτσας-Άρης Θεσσαλονίκης

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα ΘΕΟΝΗ

ΓΠΟ Γιάννενα-Δόξα 2016

Ρεπό: ΑΕΛ 64








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ