"


Στάθης Μασκαλίδης: ” η ζωή όσο όμορφη και να είναι δε φτάνει” - Καλοτάξιδο το πρώτο του βιβλίο

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του  αξιολογότατου μυθοπλάστη παιδικών ιστοριών, Στάθη Μασκαλιδη,

στην οποία περιγράφει με γλαφυρότητα την προετοιμασία ταξιδιού του πρώτου του βιβλίου

Τι είναι για εσάς συγγραφή ;

Πιστεύω πως η ζωή είναι πολύ σύντομη, πως όσο όμορφη και να είναι δε φτάνει. Η συγγραφή είναι η ευκαιρία που μου δίνεται να ανακατέψω την τράπουλα, να ανακαλύψω, προοδευτικά και γράφοντας, κι άλλες εκδοχές της ζωής, να πλάσω χαρακτήρες και να βιώσω μαζί τους περιπέτειες και γεγονότα που δε συμβαίνουν στη δική μου (Δεν ορκίζομαι γι’ αυτό). Δημιουργώ ιστορίες ανθρώπων που μπορεί να έχουν τα πάντα ή και τίποτα, και ύστερα να φέρω τα πάνω κάτω και να τα αλλάξω όλα, γιατί μπορώ, γιατί έτσι τα ονειρεύομαι.

Θεωρείτε ότι το βιβλίο περνάει κρίση;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου άκουγα πως το βιβλίο περνάει κρίση. Όσο, όμως, υπάρχουν αναγνώστες με κρίση, και είναι πάρα πολλοί αυτοί, το βιβλίο δε θα χαθεί. Απλώς θα βελτιώνονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Πως βιώνει ένας συγγραφέας τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που έφερε η... Covid εποχή;

Είδα ανθρώπους που δε μπορούν να διαχειριστούν την πρωτόγνωρη αυτή εποχή, χάνονται στις σκέψεις τους και πέφτουν σε βαθιά περισυλλογή, είδα και άλλους που εκμεταλλεύτηκαν την δυσοίωνη αυτή κατάσταση και τη μετέτρεψαν σε δημιουργική ενέργεια. Εγώ ανήκω σε αυτήν την κατηγορία. Άδραξα την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε, και, με το χρόνο που μου διατέθηκε, έκανα πράγματα που μου αρέσουν. Όπως να γράψω μια ιστορία και να είναι αυτή τη στιγμή υπό έκδοση από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο σας και αν έχετε κάποιον αγαπημένο ήρωα!

Σαν φυσάει ο Βαρδάρης΄΄ ο τίτλος του βιβλίου μου και η ιστορία του έχει να κάνει με ένα νεαρό παιδί που φεύγει από τη μικρή επαρχιακή του πόλη για να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη. Εκεί γνωρίζει τον έρωτα και όλα περιπλέκονται. Μπερδεμένος, με μόνο στήριγμα τη δύναμη της φιλίας, επιχειρεί να ορθοποδήσει μέσα σε μια πόλη που καταπίνει όποιον δεν προσαρμόζεται. Αγαπώ όλους τους ήρωες μου, ίσως λίγο περισσότερο τον συνονόματο μου Στάθη. Γιατί; Γιατί αντιπαλεύει τους δαίμονες που συγκρούονται μέσα του και, πού ξέρεις; ίσως και τους δικούς μου.

Ανήκετε στο...πλήρωμα του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο. Πείτε μας δυο λόγια για το εκδοτικό σας σπίτι που κάθε μέρα το βλέπουμε να εξελίσσεται!

Ναι, ανήκω στο πλήρωμα του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο. Μόνο που ενώ έχω επιβιβαστεί, το ταξίδι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Το περιμένω πως και πως, ομολογώ. Για την ώρα διαπιστώνω με χαρά μου πως είναι ένας πολύ φιλόξενος χώρος που με κάνει να αισθάνομαι άνετα.

Κλείνοντας θέλουμε να στείλετε ένα δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Σας εύχομαι πρώτα από όλα να έχετε την υγεία σας! Να έχετε και διάθεση να κάνετε πολλά αναγνωστικά ταξίδια με τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Οι προορισμοί είναι πολλοί και σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα σας μείνουν αξέχαστοι.













Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ