"


Συνέχεια επαφών από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς "ο Προφήτης Ηλίας" μέσω τηλεδιάσκεψης με τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρωτοβουλία της κ. Αντωνίου Μαρίας

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των φορέων της γούνας με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές

της Νέας Δημοκρατίας, την κ. Σπυράκη Μαρία και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο, με θέμα «Η γούνα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής πολιτικής – Εργαλεία ανάπτυξης και ενίσχυσης του εξωστρεφούς κλάδου», με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Αντωνίου Μαρίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι φορείς της γούνας οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο σε ότι αφορά τα θέματα της ένδυσης, όσο και για τα ζητήματα της εκτροφής των γουνοφόρων ζώων. 

Ειδικότερα, η κ.Σπυράκη με την ιδιότητά της ως μέλους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας αναφέρθηκε διεξοδικά στις εξελίξεις της Κυκλικής Οικονομίας, όπου στο σύνολό των προτάσεών της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύει το οικολογικό προφίλ της γούνας και το σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Γουνοποιών Καστοριάς «ο Προφήτης Ηλίας» κ. Τσούκας Απόστολος αφού ευχαρίστησε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για το διαχρονικά έμπρακτο ενδιαφέρον και στήριξη στη γούνα, και με δεδομένο ότι η κ. Σπυράκη είναι Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ζήτησε τη συνδρομή της για τη στήριξη των εξαγωγών της γούνας διεθνώς αλλά και ειδικά για τις εξαγωγές προς Κίνα.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ