"


Αρχίζουν οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αρχίζουν οι πληρωμές του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής,

από την οποία αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 400.000 επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 211.000 αιτήσεις, ενώ το ποσό που θα διατεθεί, ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στα τέλη του μήνα μετά σχετικό έλεγχο που θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

Σημειώνεται ότι όπως και στην προηγούμενη επιστρεπτέα, το 50% θα είναι επιχορήγηση, ενώ ως ελάχιστο ποσό έχουν οριστεί τα 1.000 ευρώ που δεν συμψηφίζονται με τα ποσά που τυχόν έχει λάβει μία επιχείρηση στον τέταρτο κύκλο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε δικαιούχους θα λάβει κατ’ ελάχιστον 1.000 ευρώ.

Στο ύψος της ενίσχυσης, το οποίο καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο που θα εφαρμοστεί, θα συνυπολογίζεται ολόκληρη η περίοδος Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου και θα προσαρμόζεται ανάλογα και με το ποσό που έλαβαν οι επιχειρήσεις στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4. 

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να αιτηθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4, να λάβουν την ενίσχυση για το σύνολο του ποσού, όπως, επίσης, και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ως προς τα δεδομένα που καταχωρίστηκαν κατά την προηγούμενη δήλωση.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ