"


Γεγονός η επανίδρυση του Μακροχωρίου μετά από 22 χρόνια – (video από τον αγιασμό) – Η 16χρονη ιστορία της ομάδας

Ύστερα από επίμονες προσπάθειες νεαρών

και δραστήριων ανθρώπων της περιοχής των Κορεστείων επανιδρύθηκε η ιστορική ομάδα της ΑΕ Μακροχωρίου.

Αφού προηγήθηκε αγώνας δρόμου για εγγραφή αθλητικών μελών, κατατέθηκε το καταστατικό στο Ειρηνοδικείο Καστοριάς και εγκρίθηκε από την ΕΠΟ και με αριθμό Μητρώου (Α.Μ. Ε.Π.Ο. 10017) η εγγραφή του σωματείου με την επωνυμία ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, με έδρα το γήπεδο του Νέου Οικισμού Κορεστείων και όλα, πλέον, είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία του συλλόγου.

Παρά τον περιορισμένο χρόνο, οι ιθύνοντες της ομάδας πρόλαβαν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της επανίδρυσης του σωματείου, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει σε εκδόσεις δελτίων ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα, καθώς και στη δήλωση συμμετοχής τους.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή επικρατεί συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμός για την επανίδρυση – μετά από 22 χρόνια αδράνειας - του συλλόγου, ενώ οι ιθύνοντες με πολύ προσωπική δουλειά, έχουν φροντίσει το γήπεδο των Κορεστείων – που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση – τόσο τον αγωνιστικό χώρο, όσο και τα αποδυτήρια, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου σε μία χαρούμενη και γεμάτη ενθουσιασμό ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, παρουσία των ιθυνόντων, των ποδοσφαιριστών, αλλά και φιλάθλων της περιοχής και ο αγιασμός της ομάδας.

4 τίτλους στην 16χρονη ιστορία της μετράει ΑΕ Μακροχωρίου

Η ΑΕ Μακροχωρίου θεωρείται ιστορικό σωματείο της ΕΠΣ Καστοριάς, καθότι ιδρύθηκε το 1982, συμμετέχοντας για 16 χρόνια στα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ κατηγορίας, ενώ ενδιάμεσα για μία περίοδο, το 1987 δεν συμμετείχε καθόλου.

Στην παρθενική της συμμετοχή στην Γ’ κατηγορία το 1982, πανηγύρισε και το πρώτο της πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 1η θέση με 10 βαθμούς (5-0-1 και 14-9 τέρματα).

Για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (1983, 1984, 1985 και 1986) συμμετείχε στην Β’ κατηγορία καταλαμβάνοντας τις θέσεις 11η, 9η, 12η και 16η. Μάλιστα, την πρώτη χρονιά, το 1983, συμμετείχε σε έναν όμιλο των 14 ομάδων και μετά από αγώνες μπαράζ λόγω τριπλής ισοβαθμίας (19 β) στην 13η θέση με Βογατσικό και Κλεισούρα, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

Το 1986 ήταν απογοητευτική χρονιά, τερμάτισε στην τελευταία 16η θέση της βαθμολογίας και υποβιβάστηκε στην Γ’, ενώ την επόμενη χρονιά, το 1987 δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα.

Το 1988 επανήλθε σε αγωνιστική δράση με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Γ’ κατηγορία, τερματίζοντας στην 3η θέση,  χάνοντας την άνοδο για διαφορά μόλις 3 βαθμών (13 έναντι 16 του ΠΑΣ Κορεστείων, ενώ είχε και έναν μηδενισμό -2 β.

Την επόμενη χρονιά, το 1989 σε έναν όμιλο των 11 ομάδων, ήταν και πάλι από τους διεκδικητές του τίτλου και τερμάτισε στην 3η θέση και από συγκυρία - λόγω παραίτησης από την Β’ κατηγορία του Κεραυνού Χρυσής - ανήλθε τελικά στην Β΄ κατηγορία, πανηγυρίζοντας τον 2ο τίτλο της.

Το 1990 συμμετέχοντας για 2η φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, στον Β’ όμιλο των 12 ομάδων, δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς τερμάτισε στην 11η θέση με 11 β.

Σύμφωνα με την προκήρυξη για να εξασφαλίσει την παραμονή έδωσε αγώνα μπαράζ με τον 11ο του α’ ομίλου που ήταν ο ΠΑΟΚ Κωσταραζίου, ματς το οποίο όμως έχασε και έτσι υποβιβάστηκε εκ νέου στην Γ’ ΕΠΣ.

Η επιστροφή στην Β’ κατηγορία, όπως αποδείχτηκε ήταν θέμα χρόνου. Έτσι, το 1991, μετά από μία εξαιρετική πορεία, σε έναν όμιλο των 12 ομάδων τερμάτισε στην 1η θέση με 37 β. (17-3-2 και 61-24 τέρματα), σημειώνοντας ρεκόρ παραγωγικότερης επίθεσης στην ιστορία της με 61 γκολ σε 22 ματς και επανήλθε πανηγυρικά στην Β’ ΕΠΣ, κατακτώντας τον τρίτιο της τίτλο.

Από το 1992 μέχρι και το 1996, για μια 5ετία – συμμετείχε σταθερά και με αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, δύο φορές την 4η θέση (1993 και 1994).

Το 1996 συμμετέχοντας σε έναν όμιλο των 18 ομάδων, στάθηκε άτυχη, αφού τερμάτισε στην 15η θέση με 36 βαθμούς και υποβιβάστηκε για διαφορά μόλις 3 β. (Σταυροπόταμος με 39) και  μετά από 5 χρόνια επέστρεψε στην Γ’ κατηγορία, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία της με 81 τέρματα παθητικό.

Ωστόσο, δεν πτοήθηκε από τον υποβιβασμό και έτσι την επόμενη περίοδο το 1997, με πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδίκησε την επάνοδό της και έχοντας πολύ καλή πορεία, κατάφερε σε έναν όμιλο των 11 ομάδων να τερματίσει στην 2η προνομιούχο θέση με 48 β. (15-3-2 και 53-24 τέρματα), επιστρέφοντας άμεσα στην Β’ κατηγορία, πανηγυρίζοντας τον τίτλο για 4η φορά και τελευταία φορά - όπως αποδείχτηκε - στην ιστορία της.

Ωστόσο, η επιστροφή της στην Β’ κατηγορία το 1998 δεν συνδυάστηκε με μία αξιοπρεπή πορεία. Ο σύλλογος συμμετείχε σε έναν όμιλο 16 ομάδων και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Η πορεία της ομάδας ήταν απογοητευτική, εγκαταλείποντας μάλιστα από τον α’ γύρο την αγωνιστική δράση!!! και υποβιβάστηκε με αρνητικό μάλιστα συντελεστή.

Τα σημάδια διάλυσης του συλλόγου ήταν πλέον ορατά. Την επόμενη χρονιά ο σύλλογος δεν δήλωσε συμμετοχή, ολοκληρώνοντας και αυτό άδοξα το όμορφο ταξίδι με 16 συμμετοχές και 4 τίτλους στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καστοριάς.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Συνολικά στα 16 χρόνια συμμετοχής του στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς, η ΑΕ Μακροχωρίου έχει δώσει 376 αγώνες, μετρώντας 147 νίκες, 62 ισοπαλίες, 167 ήττες (381 βαθμούς) και τέρματα 669 υπέρ – 724 κατά.

Έτσι, φέτος μετά από 22 ολόκληρα χρόνια ανενεργούς δράσης και προσφοράς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού Καστοριάς, επανέρχεται εκ νέου στα ερασιτεχνικά γήπεδα του νομού Καστοριάς.

Ο ΑΣ Νέου Μακροχωρίου είναι εδώ…







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ