"


ΕΠΣ Καστοριάς : Οι 13 μονομάχοι της Α' Κατηγορίας - 17η συμμετοχή του νεανικού ΑΟ Κάστωρ στην Α’ κατηγορία

 


Μετράει δύο πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα σε 34 χρόνια ιστορίας

Στην 34χρονη ιστορία του ο Α.Ο. Κάστωρ θα συμμετέχει φέτος για 17η χρονιά (7η συνεχόμενη) στην Α’ κατηγορία, στην οποία και μετράει δύο πρωταθλήματα.

Προσωπικό  Αρχείο : Δημήτρης Κουτσής

Ωστόσο,  τελευταίος τίτλος ήταν πριν δώδεκα χρόνια (2008), ενώ το 2003 είχε κατακτήσει το παρθενικό του πρωτάθλημα, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία.

Τα τελευταία 6 χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, έχοντας όμως τα τελευταία χρόνια πτωτική πορεία (2ος, 3ος, 6ος, 9ος, 12ος και 11ος). Αυτό οφείλεται στην μεγάλη ανανέωση έμψυχου δυναμικού και στην απειρία των νέων ποδοσφαιριστών, ενώ είναι από τα πιο νεανικά σωματεία της κατηγορίας.

Πριν δύο χρόνια είχε απογοητευτική πορεία, αλλά τελικά απέφυγε τον υποβιβασμό εξαιτίας άρνησης ομάδων της Β’ κατηγορίας να ανέλθουν στην Α’.  Επίσης και πέρσι κινδύνευσε με υποβιβασμό, αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει, μιας και όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω covid-19, είχε διαφορά 9 βαθμών από την τελευταία της βαθμολογίας ΑΕ Βιτσίου, η οποία, όμως, λόγω αναδιάρθρωσης, παρέμεινε και αυτή στην κατηγορία 

Στον θεσμό του κυπέλλου ο Α.Ο. Κάστωρ, βρίσκεται στην 3η θέση της βίβλου, καθότι 4 φορές έχει αναδειχθεί κυπελλούχος, επί συνόλου πέντε συμμετοχών του σε τελικούς.

Η ομάδα της Χλόης είναι από τις πρώτες που λειτούργησαν τις οργανωμένες ακαδημίες και μέσα από αυτές έχει αντλήσει και έχει αναδείξει πολλούς ποδοσφαιριστές, ενώ είναι μέλος στο Δίκτυο Σχολών Ακαδημιών της ΠΑΕ Ατρομήτου.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΕ ΒΙΤΣΙΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ