"


Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς

Μετά από συνάντηση του Δ/ντή

του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ενημερωθήκαμε ότι επίκειται αλλαγές στις τάξεις του 1ου Γυμνασίου του σχολείου μας.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Υπουργείου οι τρεις τάξεις της Α' Γυμνασίου που διαθέτει σήμερα το σχολείο με μέγιστο αριθμό μαθητών των 17 ατόμων, θα πρέπει να δημιουργηθούν δύο τάξεις με 26 μαθητές.

Το πρόβλημα του συλλόγου και του σχολείου είναι ότι οι αίθουσες είναι μικρές και η μελέτη που ζήτησε ο διευθυντής από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς έδειξαν ότι ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τάξη μπορεί να είναι μέχρι 21 άτομα, παρόλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας το αγνοεί και ζητάει να τοποθετηθούν 26 μαθητές σε αίθουσα 21 ατόμων.

Πως μπορεί να μπούνε σε μία τόσο μικρή αίθουσα 21 άτομα, όταν λόγω κορωνοϊού, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι πρέπει να έχουνε αποστάσεις μεταξύ τους.

Ο Σύλλογος τις επόμενες ημέρες θα διαμαρτυρηθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και περιμένουμε την τοποθέτηση των βουλευτών μας Ζ. Τζηκαλάγια, Ο. Τελιγιορίδου, του Δημάρχου Καστοριάς Γ. Κορεντσίδη, Αντιπεριφερειάρχη Δ. Σαββόπουλο, περιμένοντας τις δικές τους ενέργειες.

Για τον Σύλλογο προέχει πάνω από όλα η υγεία των παιδιών.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ