"


80.000 δολάρια φιλοδώρημα σε μπαρίστα των Starbucks για παρατήρηση σε πελάτισσα που δε φορούσε μάσκα

Η πελάτισσα τον ξεφτίλισε στο Facebook επειδή της ζήτησε να κάνει το αυτονόητο

Ένας μπαρίστα των Starbucks που ντροπιάστηκε δημόσια από μία πελάτισσα επειδή είχε το θάρρος να της ζητήσει να φορέσει μάσκα, έλαβε 80.000 δολάρια φιλοδώρημα!

Ο 24χρονος Λένιν Γκουτιέρες εργαζόταν όπως κάθε μέρα, στην βάρδια του στο κατάστημα των Starbucks στο Σαν Ντιέγκο όταν μία γυναίκα – που δεν φορούσε μάσκα προσώπου – μπήκε στο μαγαζί θέλοντας να κάνει μία παραγγελία, όπως είπε ο ίδιος στο CNN. Ο Γκουτιέρες την ρώτησε εάν είχε μάσκα – αλλά προτού προλάβει να της δείξει την πινακίδα με την πολιτική του καταστήματος, που απαιτεί από τον κόσμο να φορά μάσκα, η γυναίκα άρχισε να τον καταριέται, όπως δήλωσε στο CNN.

Τον ξεφτίλισε στο Facebook επειδή ζήτησε να κάνει το αυτονόητο
Στην συνέχεια, η πελάτισσα, Άμπερ Λιν Τζιλς, τράβηξε μία φωτογραφία του. «Γνωρίστε τον Λένεν από τα Starbucks που αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει γιατί δεν φοράω μάσκα. Την επόμενη φορά θα περιμένω για τους αστυνομικούς και θα φέρω μαζί μου έγγραφο ιατρικής εξαίρεσης» έγραψε η Τζιλς στην ανάρτησή της, που συνοδευόταν από μία φωτογραφία του Γκουτιέρες που φορούσε μάσκα και κοιτούσε προς την κάμερα.

Αντί όμως, η ανάρτησή της να συγκεντρώσει αρνητικές κριτικές για τον μπαρίστα που δεν την εξυπηρέτησε, οδήγησε σε έκρηξη υποστήριξης προς τον 24χρονο Γκουτιέρες. «Όταν συνειδητοποίησα ποια ήταν, απλά μου έκανε έκπληξη το πώς με κατηγόρησε στο Facebook» δήλωσε ο 24χρονος μπαρίστα. «Άρχισα να διαβάζω τα σχόλια και γελούσα με τα memes που δημιούργησε ο κόσμος γι’ αυτήν την συνάντηση».

Πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Γκουτιέρες σε σχόλια σχετικά με την ανάρτηση της πελάτισσας, με ορισμένους να λένε ότι θα ήθελαν να επισκεφθούν το συγκεκριμένο καφέ για να του δώσουν ένα φιλοδώρημα.

Μια ευγενική χειρονομία που θα αλλάξει την ζωή του
Μεταξύ αυτών που συγκινήθηκαν, ήταν και ο Ματ Κόουαν. Ο 26χρονος που δεν γνωρίζει προσωπικά τον Γκουτιέρες, είπε ότι τσατίστηκε με τον «εκφοβισμό που δέχθηκε ο μπαρίστα απλά και μόνο επειδή έκανε το σωστό». Αποφάσισε, λοιπόν, να στήσει ένα GoFundMe, το οποίο ονόμασε «Φιλοδωρήματα για τον Λένιν που αντιστάθηκε σε μία Κάρεν του Σαν Ντιέγκο» προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να του προσφέρουν ένα φιλοδώρημα, να το κάνουν πράξη.

«Οι άνθρωποι δεν σας ζητούν να κάνετε πολλά, σας ζητούν να φοράτε μία μάσκα για την δική σας ασφάλεια και για την ασφάλεια των άλλων» δήλωσε ο Κόουαν στο CNN. «Τα Starbucks έχουν επίσης δημιουργήσει άλλους τρόπους για να πάρεις τον καφέ σου εάν δεν νιώθεις άνετα να φοράς μάσκα».

Ξεπέρασαν τα 80.000 δολάρια τα φιλοδωρήματα
Ο αρχικός στόχος της καμπάνιας ήταν η συγκέντρωση 1.000 δολαρίων, αλλά λιγότερο από μία εβδομάδα μετά, χιλιάδες άνθρωποι έχουν δωρίσει σχεδόν 90.000 δολάρια. «Ήταν πολύ συγκινητικό όταν είδα τον Ματ να δημιουργεί μια σελίδα GoFundMe για μένα, παρόλο που δεν γνωριζόμαστε» είπε ο μπαρίστα. «Ένιωσα αμήχανα και τιμή μου να έχω τόση υποστήριξη και αγάπη όταν το ποσό έφτασε τα 1.000 δολάρια. Το γεγονός ότι ξεπέρασε τα 65.000 δολάρια, με ξεπερνά. Δεν ξέρω πώς να εκφράσω τόσο πόσο ευγνώμων και ευλογημένος είμαι με αυτή την ευκαιρία που μου έδωσαν όλοι».

Ο Γκουτιέρες είπε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κάποια από τα χρήματα για να συνεχίσει τα όνειρά του και να γίνει χορευτής. Θέλει επίσης, να δωρίσει ένα ποσό σε ορισμένους οργανισμούς στην κοινότητα του Σαν Ντιέγκο.

Κι όλα αυτά, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια κι ενώ η συζήτηση σχετικά με το εάν οι άνθρωποι πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα στο κοινό, συνεχίζεται. Παράλληλα, σε ορισμένες πολιτείες οι κυβερνήτες έχουν διατάξει το κλείσιμο εκ νέου των μπαρ προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ