"


ΡΕΤΡΟ Β' ΕΠΣ 1992-93 - Ο πρωταθλητής Π. Μελάς Τσάκωνης, 8-0 τα Λακκώματα (VIDEO ολόκληρος ο αγώνας)
Τον 2ο τίτλο στην ιστορία και την άνοδό του στην Α' κατηγορία ΕΠΣ Καστοριάς, πανηγύρισε την περίοδο 1992 - '93, ο Π. Μελάς Τσάκωνης, τερματίζοντας στην 1η θέση της βαθμολογίας με 51 βαθμούς.Να σημειωθεί ότι την περίοδο εκείνη, καθιερώθηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα βαθμολογίας 3-2-1, με την ομάδα της Τσάκωνης να διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και με προπονητή τον Ηλία Νικολάου, πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία κατακτώντας πανάξια την άνοδο.

Προσωπικό αρχείο : Δημήτρης Κουτσής (sentranews.gr - Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ)


Χαρακτηριστικό δε, της εκπληκτικής του πορείας ήταν το γεγονός ότι δημιούργησε ρεκόρ τερμάτων στην 15χρονη ιστορία του σημειώνοντας σε 22 ματς 99 γκολ, καθώς και καλύτερης άμυνας με 23 μόλις γκολ.

Ο Π. Μελάς Τσάκωνης συμμετείχε στον β' όμιλο των 12 ομάδων ( Χιονάτο, Πεντάβρυσος, Κρανοχώρι, Λακκώματα, Νεστόριο, Λεύκη, Πευκόφυτο, Σιδηροχώρι, ΑΟ Κάστωρ, Δισπηλιό και Καλλιθέα), και μετά από ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με 4 ομάδες να φλερτάρουν τις δύο προνομιούχες θέσεις, έδειξε ωριμότητα και σταθερότητα στην πορεία του τερμάτισε στην 1η θέση με 51 βαθμούς, έναντι 45 που είχαν το Χιονάτο και η Πεντάβρυσος, πανηγύρισε πανάξια την άνοδό του, με απολογισμό 16 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Οι απώλειες των βαθμών του ήταν εντός έδρας 1-1 με Χιονάτο, 1-2 με Πεντάβρυσο και εκτός έδρας 1-0 στο Κρανοχώρι, 1-1 στο Χιονάτο 2-2 στο Νεστόριο και 2-1 στο Σιδηροχώρι.

Μία από τις μεγαλύτερες εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα ήταν αυτή που πέτυχε την 14η αγωνιστική, επικρατώντας των Λακκωμάτων με το επιβλητικό σκορ 8-0.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι σήμερα από τα δύο παραπάνω σωματεία, μόνο τα Λακκώματα είναι ενεργά, αφού ο Π. Μελάς Τσάκωνης από το 2010 έχει εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού.Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ