"


Η Π.Ε. Καστοριάς συνεχίζει τις Διανομές Προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ



Η Περιφερειακή Ενότητα  Καστοριάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»,

πρόκειται να διανείμει τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής (ΒΥΣ) στους ωφελούμενους του προγράμματος. Λόγω  έξαρσης της κρίσης του COVID-19 οι διανομές θα  πραγματοποιηθούν με παράδοση στα σπίτια των ωφελούμενων.

Πιο συγκεκριμένα, από την Μ. Τρίτη 14 Απριλίου θα ξεκινήσει η Διανομή  προϊόντων, η οποία και θα ολοκληρωθεί τμηματικά το Μ. Σάββατο 18 Απριλίου, είτε απ’ ευθείας στους ωφελούμενους στις οικίες τους, είτε στους κοινωνικούς εταίρους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα διανείμουν με τη «Βοήθεια στο Σπίτι» στα απομακρυσμένα χωριά και στα χωριά που βρίσκονται σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Τα προϊόντα που περιλαμβάνει η διανομή είναι: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ρύζι, τοματοχυμό, τόνο σε κονσέρβα, μέλι, ψωμί για τοστ, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σκόνη πλυντηρίου, υγρό κρεμοσάπουνο, οδοντόκρεμα.

Προκειμένου να διαφυλάξουμε τόσο τους δικαιούχους όσο και τους ανθρώπους που θα κάνουν την κατ' οίκον διανομή, η πιστοποίηση παραλαβής των προϊόντων αντί της υπογραφής θα πραγματοποιηθεί με την συλλογή υπεύθυνων δηλώσεων γραμμένων και υπογεγραμμένων  σε ένα απλό χαρτί από τους ίδιους τους δικαιούχους, μετά από καθ' υπόδειξη  κείμενο που θα τους σταλεί στο κινητό τους με sms.

Οι δικαιούχοι θα παραδίδουν το έγγραφο που θα έχουν συμπληρώσει με τα στοιχεία τους στον διανομέα, αφού πρωτίστως παραλάβουν την σακούλα με τα προϊόντα. 

Επίσης, οι επωφελούμενοι συμπολίτες θα ενημερωθούν με δεύτερο γραπτό μήνυμα  (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημέρα και τις ώρες που θα γίνει η διανομή, ώστε να  παραλάβουν την ποσότητα των ειδών που τους αναλογεί.

Για  περισσότερες πληροφορίες,  οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών και υπεύθυνης υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής- ΤΕΒΑ Π.Ε. Καστοριάς Μαρία Νάτσιου: 2467350279.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ