"

Κορονoϊός – Μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Παναγιώτη Μακρίδη από την Γερμανία (video)

Η επικαιρότητα τρέχει και το sentranews.gr σας ενημερώνει με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Τo κανάλι sentranews συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Σήμερα το κανάλι του sentranews θα ταξιδέψει στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη της Φρανκφούρτης, όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Καστοριανό Παναγιώτη Μακρίδη, με καταγωγή από την Οινόη, ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί από το 1981.
Μετανάστευσε εκεί, έμαθε την γλώσσα και στη συνέχεια σπούδασε.

Το γεγονός ότι στην Φρανκφούρτη υπήρχε μεγάλη ομογένεια Καστοριανών, τον έδωσε την ευκαιρία να εργαστεί σε διάφορες δουλειές. Μάλιστα αρκετά χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε και απέκτησε και δύο παιδιά, ενώ τα τελευταία 6 χρόνια, εργάζεται σε υψηλόβαθμη θέση σε μία πολύ μεγάλη εταιρεία Αμερικανικών συμφερόντων.

Όπως τόνισε ο ίδιος μπορεί να απουσιάζει 40 χρόνια στην Γερμανία, ωστόσο, όμως, κάθε χρόνο ανελλιπώς και μάλιστα δύο φορές, έρχεται στην αγαπημένη του πατρίδα στην  Καστοριά. Βλέπει τους γονείς, συγγενείς και τους φίλους του, ενώ δίνει παρών και στα αγαπημένα ραγκουτσάρια...

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ SENTRA NEWS ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Ο Παναγιώτης αναφέρθηκε για την ομογένεια της Ελλάδας στην Γερμανία και ιδιαίτερα στην Φρανκφούρτη, επισημαίνοντας πως ο αριθμός των Καστοριανών έχει μειωθεί σε σχέση με την 10ετία του '80, ενώ υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω ανεργίας, αρκετοί είναι αυτοί, είτε μόνοι, είτε με την γυναίκα τους, που έχουν πάει εκεί αναζητώντας επαγγελματική αποκατάσταση.

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Γερμανία και έκανε λόγο και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα, αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, για τα οποία όπως τόνισε είναι ιδιαίτερα πλουσιοπάροχα, μιας και η Γερμανία φημίζεται για την κοινωνικότητα που έχει ως κράτος.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SENTRANEWS ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Επίσης, όπως δήλωσε ενημερώνεται καθημερινά για την κατάσταση και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πατρίδα του την Καστοριά, μια πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, στην οποία βρίσκονται οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Μια Καστοριά που έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως και η καραντίνα η περιοχή της Μεσοποταμίας, αλλά και το χωριό του η Οινόη, το οποίο, μάλιστα θρηνεί και ένα θύμα από την πανδημία, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η επικίνδυνη αυτή ασθένεια στην περιοχή, στέλνοντας το δικό του μήνυμα συμπαράστασης.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, με δική του πρωτοβουλία, η ελληνική και δε η Καστοριανή Ομογένεια, βλέποντας την δραματική αυτή κατάσταση στην πόλη μας, κινητοποιήθηκε και σε συνεργασία με τον σύλλογο της Ομόνοιας στην Αμερική, συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα κυρίως από δωρεές, με τα οποία προμηθεύτηκαν πολύτιμο υγειονομικό υλικό προσφέροντάς το για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Παράλληλα, ο ίδιος μέσα από μία προσωπική επιστολή αλληλεγγύης, τρέφοντας την τεράστια αγάπη για την πατρίδα του την Καστοριά, εκφράζει την επιθυμία να συνεισφέρει σε ανθρώπους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν και λόγω της πανδημίας, σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Θέλοντας να συνεισφέρουμε και εμείς στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας Παναγιώτη Μακρίδη, μπορούν όσοι αισθάνονται και βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, χωρίς ενδοιασμούς και με απόλυτη εχεμύθεια, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλ. 6948.404744, για τα περαιτέρω...

Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα... σας ταξιδεύει το sentranews.gr
Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΙΣ 14:00


 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ