"


Μητροπολίτης ανοίγει τις εκκλησίες σε «αντίποινα» για τη συναυλία Πρωτοψάλτη

Κήρυγμα - φωτιά εκφώνησε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος αναφορικά με την «κινητή συναυλία» που οργανώθηκε στην Αθήνα με την Άλκιστη Πρωτοψάλτη την οποία χαιρέτησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βγαίνοντας για λίγα λεπτά από το Μαξίμου

Κήρυγμα – φωτιά εκφώνησε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος αναφορικά με την «κινητή συναυλία» που οργανώθηκε στην Αθήνα με την Άλκιστη Πρωτοψάλτη την οποία χαιρέτησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βγαίνοντας για λίγα λεπτά από το Μαξίμου.

«Αυτές τις μέρες κάναμε υπακοή στο κράτος για την ασφάλεια όλων μας και τηρήσαμε τα μέτρα, σφραγίσαμε τις εκκλησίες σταματήσαμε τις καμπάνες κλπ» ανέφερε στο κήρυγμά του και συνέχισε:

«Όμως είδαμε χθες, αυτούς πού θέσπισαν τους νόμους με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, να έχουν συνωστιστεί μαζί με τους συνεργάτες τους καί πολλού άλλους, ώστε να ακούσουν την περιφερομένη συναυλία».

Χωρίς τα μέτρα ασφάλειας, χωρίς τις αποστάσεις κλπ. Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι’αυτό και εμείς από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο» κατέληξε.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:





Ενοχλημένη η Εκκλησία της Ελλάδος

Σημειώνεται πως η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται να είναι ενοχλημένη με την κυβέρνηση, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ζητά να ανοίξουν άμεσα οι ναοί στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιερώνυμος έστειλε σχετική επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, πρόκειται για μια αυστηρή, σε τόνο, επιστολή, στην οποία η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις.

Ο Μακαριώτατος φέρεται να συνέταξε την επιστολή αυτή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ όπου και τους διάβασε το περιεχόμενο της. Σε αυτή ζητάνε, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι Εκκλησίες.

in.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ