"


Σε εξέλιξη η διαδικτυακή δημοπρασία της Kopenhagen Fur

Ικανοποιητικές πωλήσεις με μείωση τιμών




Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία δερμάτων - λόγω κορονοϊού - της Kopenhagen Fur, η προσφορά της οποίας αποτελείται από 4 εκ. δέρματα.

Σε γενικές γραμμές από τις τρεις πρώτες της δημοπρασίας οι πωλήσεις κυμαίνονται σε ικανοποιητικά ποσοστά, με κύρια αγορά την Κίνα.

Με την προσφορά 4 εκ. περίπου δερμάτων ξεκίνησε την Δευτέρα η διαδικτυακή δημοπρασία, στην οποία μέχρι τώρα συμμετείχαν περίπου 200 αγοραστές.

Στην αίθουσα δημοπρατηρίου της Kopenhagen Fur, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει 500 αγοραστές, παρευρίσκονται οι δημοπράτες και οι βοηθοί τους που παρακολουθούν την πορεία της δημοπρασίας. Η μεγάλη αίθουσα είναι ήσυχη και οι μόνοι ήχοι που ακούγονται είναι αυτοί των δημοπρατών που επικοινωνούν με τους αγοραστές.

Η πώληση συνεχίζεται παρτίδα με παρτίδα και οι αγοραστές κάνουν προσφορές σε πραγματικό χρόνο. Το διαδικτυακό σκηνικό είναι παρόμοιο όσο είναι δυνατόν με αυτό της φυσικής δημοπρασίας.

Οι αγοραστές μπορούν να δούνε τις παρτίδες που προσφέρονται στην οθόνη τους. Μπορούν να κάνουν προσφορές και παράλληλα βλέπουν ποιος άλλος προσφέρει και ακούνε τον δημοπράτη να ανακοινώνει και να πωλεί τις παρτίδες. Επιπλέον οι αγοραστές δημοπρασίας μπορούνε να βρίσκονται σε επαφή μέσω από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας.

"Καταφέραμε να βρούμε την λύση σε χρόνο ρεκόρ. Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών κάναμε δοκιμή αυτή την λύση μαζί με τους αγοραστές μας και εκπαιδεύοντας τους στο σύστημα. Οι ομάδες πωλήσεων και τεχνολογίας πληροφοριών δούλευαν όλο το 24ωρο για να το κάνουν να λειτουργήσει οπότε περιμέναμε όλοι με ανυπομονησία να δούμε το αποτέλεσμα όταν ξεκίνησε η δημοπρασία σήμερα το πρωί. Ανακαλύψαμε πολύ γρήγορα οτι το όλο σύστημα λειτούργησε και οτι οι αγοραστές μας το λάτρεψαν. Παρακολουθούμε τις προσφορές για τις παρτίδες και οι αγοραστές πλειοδοτούν μεταξύ τους για συγκεκριμένες παρτίδες αφήνοντας μας με το συναίσθημα μιας δημοπρασίας πραγματικού χρόνου", δήλωσε ο Jesper Lauge Christensen γενικός διευθυντής της Kopenhagen Fur.

Στην προσφορά των αρσενικών και θηλυκών Silverblue Cross, οι πωλήσεις ήταν παρόμοιες με τις πωλήσεις των Cross που είχαν ανοίξει την δημοπρασία, με ποσοστό πωλήσεων 53% για τα θηλυκά και 31% για τα αρσενικά. Η μέση τιμή που κατάφεραν ήταν 140 DKK (20,35 USD) και 258 DKK (37,5 USD) αντίστοιχα.

Τα αρσενικά Palomino είχαν μεγάλη ζήτηση. Το ποσοστό πωλήσεων άγγιξε το 71% για τα Classic ενώ τα Velvet δέρματα πωλήθηκαν κατά 90%. Οι τιμές μειώθηκαν κατά 10% περίπου.
Η διόρθωση αυτή των τιμών αντικατοπτρίζει την αβεβαιότητα που πλήττει παγκόσμια αγορά την περίοδο αυτή. Είναι ατυχές γεγονός αλλά τα ποσοστά πωλήσεων είναι ικανοποιητικά λαμβάνοντας υπ’όψιν την κατάσταση της αγοράς.

"Στις προγούμενες δημοπρασίες παρατηρήσαμε μία αυξανόμενη ζήτηση για τα Classic δέρματα ενώ η ζήτηση για τα Velvet κάπου παρέμεινε στάσιμη. Το γεγονός όμως αυτό αντιστράφηκε για τα είδη που πωλήθηκαν στην τωρινή δημοπρασία του Απριλίου. Αυτό σημαίνει οτι τα αποθέματα Velvet δερμάτων των εμπόρων δερμάτων έχουν τελειώσει", υποστηρίζει ο Jesper Lauge Christensen, γενικός διευθυντής της Kopenhagen Fur.

Η πώληση των Palomino συνεχίστηκε την τρίτη ημέρα με την προσφορά των θηλυκών δερμάτων Velvet & Classic. Η τάση σχετικά με την τιμή και το ποσοστό πωλήσεων συνεχίστηκε με το 86% για τα Velvet αλλά και 86% για τα Classic. Η τιμή μειώθηκε κατά 10% , ώστε η μέση τιμή για τα Velvet να είναι 142 DKK (20,6 USD) και 110 DKK (16 USD) για τα Velvet.

Τα θυληκά Brown η συνολική προσφορά ήταν προγραμματισμένη για 600.000 δέρματα, αλλά ο χρόνος επέτρεψε μόνο την πώληση των Classic, η οποία ισοδυναμούσε με 120.000 δέρματα από την συνολική προσφορά. Το είδος έκανε μία καλή αρχή με ποσοστό πωλήσεων που αγγίζει σχεδόν το 90% και με τιμή που μειώθηκε κατά 10% περίπου. Η πώληση των Velvet Brown συνεχίζεται με την προσφορά 485.000 δερμάτων. 




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ