"


Σύσκεψη για το παραεμπόριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Κοζάνης, κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη Παναγιώτη

και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γεώργιου και αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη  Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Βαβλιάρα Γεώργιου, πραγματοποιήθηκε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη με θέμα «Εποπτεία της Αγοράς και Παραεμπόριο, ως απειλή για την Ελληνική οικονομία».

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς κ. Σαββόπουλος Δημήτριος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Κεπαπτσόγλου, πρόεδροι των επιμελητηρίων, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Ελεγκτικών Αρχών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφρασαν τις απόψεις τους, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και έθεσαν τους προβληματισμούς τους για όλα τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, την αντιμετώπιση του Παραεμπορίου και την προστασία του Καταναλωτή.

Κατόπιν μιας ενδελεχούς και εποικοδομητικής συζήτησης, ο Γενικός Γραμματέας, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του ετέθησαν, κατέγραψε τα αιτήματα των φορέων, δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίησή τους, κατά το δυνατόν, και ανακοίνωσε με τη σειρά του τις νέες δράσεις που έπονται, για τις αλλαγές που αφορούν  στην αναδιάρθρωση των ελεγκτικών δομών για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες αναφορικά με το υπαίθριο εμπόριο.

Παράλληλα ο ΓΓ ενημέρωσε τους φορείς για σειρά παρεμβάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε θέματα που ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, προωθούν το Ελληνικό Σήμα στα αγροτικά προϊόντα και κάλεσε όλους τους φορείς να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους για την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «η χώρα μας δυστυχώς απώλεσε πακτωλό χρημάτων την τρέχουσα προγραμματική περίοδο  από το ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα η τοπική οικονομία και υποδομές να υποχωρήσουν. Σήμερα έχουμε ευθύνη να διορθώσουμε το λάθος, να προετοιμαστούμε έγκαιρα έτσι ώστε στην νεα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ να μπορέσουμε να εντείνουμε την ανάπτυξη του τόπου, την εξωστρέφεια της οικονομίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας».       




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ