"


Εξοικονομώ: Τέλος σε 36 λεπτά & για τη Δυτική Μακεδονία

«Αέρα» έκαναν τα περίπου 10εκ. ευρώ του Εξοικονομώ Κατ' Οίκον, τα οποία ήταν διαθέσιμα για τη Δυτική Μακεδονία.


Το σύστημα για τους ενδιαφερόμενους της Περιφέρειάς μας, άνοιξε χθες το πρωί και μέσα σε μόλις 36 λεπτά, δεν δεχόταν άλλες αιτήσεις, αφήνοντας εκτός προγράμματος εκατοντάδες ενδιαφερόμενους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα 10εκ. αποδείχτηκαν πολύ λίγα για τη Δυτική Μακεδονία, σε ένα τόσο σημαντικό επιδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο μπορούσε να επιφέρει μέχρι και 25.000 ευρώ σε κάποιο ενδιαφερόμενο.

Μάλιστα, αν κάποιος επιλέξει τραπεζικό δανεισμό αυτός είναι άτοκος, κριτήριο που φυσικά δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Εξοικονομώ Κατ' Οίκον. Το ερώτημα τώρα είναι αν θα μπορέσουν να μεταφερθούν επιπλέον πόροι στο πρόγραμμα, ώστε να ικανοποιηθούν οι εκατοντάδες αιτήσεις που έμειναν εκτός.

Υποβλήθηκαν 893 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 1.756 αιτήσεις.

Σχολιάζοντας το θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερεειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται «σε προεργασίες με τη Διαχειριστική Αρχή, ώστε να κατατεθεί ένα ακόμη ποσό και να καλυφθούν αν όχι όλες οι περισσότερες αιτήσεις», που υποβλήθηκαν χθες.

Αίτημα για επιπλέον κονδύλια υπέβαλε στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το παράρτημα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ