Τί μαγειρεύουμε αύριο Παρασκευή;

Το μενού για αύριο Παρασκευή 24/5 προτείνει:

Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

    1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
    800 γρ. σουπιές
    5 πομοντόρια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
    ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
    200 ml λευκό κρασί
    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    50 γρ. πελτές τομάτας
    200 ml καυτό νερό
    1 Ζωμός λαχανικών
    2-3 σπόροι μπαχάρι
    1 ξύλο κανέλας
    180 γρ. Flora Soft με βούτυρο

Εκτέλεση

    Ξεπλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις προβράζουμε.

    Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι.

    Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

    Όταν οι σουπιές είναι έτοιμες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά μας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου μαγειρευτούν καλά και μαλακώσουν.

    Εάν δέσει η σάλτσα απότομα, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν οι σουπιές.

    Στραγγίζουμε το κοφτό μακαρονάκι και μέσα στο ίδιο σκεύος που το βράσαμε ρίχνουμε τις σουπιές με τη σάλτσα τους.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: flora.com.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ