"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Κυριακή;


Το μενού για αύριο Κυριακή 19/5 προτείνει:


Χορτοφαγική  κρέπα με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά:

Ένα κουτί μείγμα για κρέπες
½ κιλό σπανάκι
Λίγο λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ξερά μανιτάρια ή 1 μικρή κονσέρβα ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι κρασί
Αλάτι πιπέρι
Τυριά (ρεγκάτο, γκούντα) ή ότι άλλο εσείς θέλετε
Γάλα εβαπορέ 1 κούπα

Εκτέλεση:

Διαλύετε το μείγμα για κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες και ψήνετε κρέπες βάζοντας κάθε φορά 1 φλιτζανάκι σε ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι.

Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το κόβετε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Συνεχίζετε με το σπανάκι και προσθέτετε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε μουλιάσει στο κρασί με λίγο νεράκι.

Προσθέτετε αλάτι πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει λίγο μέχρι να μην έχει υγρά. Τρίβετε τα τυριά και βάζετε τα μισά στο μείγμα. Tοποθετείτε 1 καλή κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε κρέπα και την τυλίγετε σε ρολό με τα άκρα της διπλωμένα προς τα μέσα.

Τοποθετείτε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψάκι, σκορπάτε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνετε με το γάλα αδιάλυτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για μισή ώρα.

*Όπου «κ.σ.», σημαίνει κουταλιές της σούπας.
*Όπου «κ.γ.», σημαίνει κουταλιές του γλυκού.
*Όπου «φλ.», σημαίνει φλιτζάνι.

Πηγή: greekmasa.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ