Το μενού για αύριο Τετάρτη 23/1 προτείνει:
Φασολάδα στο φούρνο
Υλικά
250 γραμμάρια ξερά φασόλια πιστοποιημένα
1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα ή ντοματίνια αν διαθέτετε
1 μεγάλο κρεμμύδι
Λίγα φυλλαράκια άνηθο, μαϊντανό
1 σταλιά πιπερίτσα τσίλι να νοστιμίσει
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τα ξερά φασόλια από το βράδυ, αν έχετε τη δυνατότητα. Αν όχι, τα βράζετε σε χύτρα με μπόλικο νερό για 45 λεπτά.
- Μέσα στη χύτρα βάζετε και το κρεμμύδι κομμένο στα 4. Ρίξτε αλάτι στη χύτρα. Μην πετάτε το ζωμό.
- Μόλις βράσουν τα φασόλια τα τοποθετείτε σε ταψάκι.
- Τώρα έχετε δύο επιλογές: Να βάλετε αποφλοιωμένες ντομάτες κονσέρβας ή να βάλετε ντοματίνια κομμένα στα δύο.
- Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον μαϊντανό και προσθέτετε στο ταψί.
- Ρίχνετε λίγο από το ζωμό που έχετε κρατήσει και προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Βγάλτε το τσίλι από τα φασόλια, αν φοβάστε το καυτερό.
- Βάλτε από πάνω το ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά να ροδίσει.