Τί μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;

Το μενού για αύριο Τετάρτη 23/1 προτείνει:


Φασολάδα στο φούρνο
 
Υλικά

    250 γραμμάρια ξερά φασόλια πιστοποιημένα
    1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα ή ντοματίνια αν διαθέτετε
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    Λίγα φυλλαράκια άνηθο, μαϊντανό
    1 σταλιά πιπερίτσα τσίλι να νοστιμίσει
    1/2 κούπα ελαιόλαδο
    Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  •     Μουσκεύετε τα ξερά φασόλια από το βράδυ, αν έχετε τη δυνατότητα. Αν όχι, τα βράζετε σε χύτρα με μπόλικο νερό για 45 λεπτά.
  •     Μέσα στη χύτρα βάζετε και το κρεμμύδι κομμένο στα 4. Ρίξτε αλάτι στη χύτρα. Μην πετάτε το ζωμό.
  •     Μόλις βράσουν τα φασόλια τα τοποθετείτε σε ταψάκι.
  •     Τώρα έχετε δύο επιλογές: Να βάλετε αποφλοιωμένες ντομάτες κονσέρβας ή να βάλετε ντοματίνια κομμένα στα δύο.
  •     Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον μαϊντανό και προσθέτετε στο ταψί.
  •     Ρίχνετε λίγο από το ζωμό που έχετε κρατήσει και προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Βγάλτε το τσίλι από τα φασόλια, αν φοβάστε το καυτερό.
  •     Βάλτε από πάνω το ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά να ροδίσει.
Πηγή: iefimerida.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ