"


Στη Λάρισα ντύνουν δέντρα με μπουφάν - Ο λόγος γιατί…

Όταν θέλουμε να είμαστε άνθρωποι, δεν κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τον διπλανό μας και βοηθάμε κάθε φορά που μπορούμε. Αυτό κάνουν στη Λάρισα!


Όχι μόνο αυτές τις ημέρες, τις γιορτινές αλλά όλο το χρόνο πρέπει να σκεφτόμαστε και τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, να βοηθάμε όσο μπορούμε ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί συλλογικά.

Στη Λάρισα ντύνουν δέντρα με μπουφάν για τους άστεγους. Γιατί ο Χειμώνας θα είναι βαρύς, το κρύο τσουχτερό και υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τα βασικά. Η  Λάρισα πρωτοτυπεί και απευθύνει μια έκκληση αλληλεγγύης σε όλους τους κατοίκους, όσοι μπορούν να φέρουν ένα μπουφάν, ένα παλτό, κάτι ζεστό για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Το ραντεβού δόθηκε χθες Πέμπτη στην πλατεία Ταχυδρομείου και όσοι ήθελαν μπορούσαν να προσφέρουν κάποιο μπουφάν ή παλτό και να το κρεμάσουν στα δέντρα ώστε να τα πάρει όποιος έχει ανάγκη.

«Τώρα που αρχίζουν τα κρύα, ας ακολουθήσουμε μια καλή πρακτική: ας ντύσουμε τα δένδρα με παλτά ή μπουφάν που δεν χρειαζόμαστε γράφοντας το σημείωμα «φόρεσέ το» καθώς και το μέγεθος του ρούχου γι’ αυτούς που δεν έχουν να ντυθούν στο κρύο. (Δίνουμε έτσι ένα μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος στο κρύο).

Τα υπόλοιπα ρούχα τα πάμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Μανωλάκη) ή τα ρίχνουμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ρούχων στις πλατείες, μέρος των οποίων επιστρέφει σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη».

Πηγή: ipop.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ