"


Αυτοκινητόδρομος προς Ρύμνιο (Κοζάνη)

Προπομπός του κάθετου άξονα προς Λάρισα


Στα πρότυπα αυτοκινητόδρομου, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς κατεύθυνση, θα γίνει το υφιστάμενο τμήμα του δρόμου Κοζάνη – Καισαρειά – Ρύμνιο, όπως αυτό αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες (22/11/2018) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του προέδρου της Εγνατίας Οδού, κ. Απόστολου Αντωνούδη, του περιφερειάρχη, κ. Θεόδωρου Καρυπίδη, του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, κ. Παναγιώτη Πλακεντά και του δημάρχου Κοζάνης, κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, καθώς επίσης και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το τμήμα αυτό, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού κ. Απόστολος Αντωνούδης, «θα είναι ο προπομπός του κάθετου άξονα Κοζάνης-Λάρισας».

Μάλιστα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα διαθέσει για την κατασκευή των 3,5 χιλιομέτρων του υπάρχοντος τμήματος, που δεν έχει ανοιχτεί, 20 εκ. ευρώ, ενώ θα αναζητηθούν και άλλες χρηματοδοτικές πηγές για την ολοκλήρωσή του.

Τις επιφυλάξεις του όμως εξέφρασε, γι’ αυτή την επιλογή, σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λευτέρης Ιωαννίδης. Όπως επισήμανε, οι «επιφυλάξεις» που έχει είναι προκειμένου να δουν τη σχετική πρόταση οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και δεν αφορούν με τη συγκεκριμένη επιλογή με την οποία συμφώνησε.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ