"


5 συνήθειες που καταστρέφουν τον μεταβολισμό σου, χωρίς να το γνωρίζεις!

Τι δε σε βοηθά να αδυνατίσεις


Σίγουρα γνωρίζεις πως το να παραλείψεις το πρωινό σου ή να μην κοιμηθείς αρκετά θα επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου. Ίσως να προσπαθείς να ασκείσαι τακτικά και αποφεύγεις να τρως λιπαρά γεύματα. Και ενώ όλα αυτά ακούγονται προφανή, υπάρχουν κι άλλα τόσα που ίσως κάνεις και χωρίς να το γνωρίζεις καταστρέφουν τον μεταβολισμό σου.

Δηλαδή:

1. Δεν πίνεις αρκετό νερό. Όταν είσαι αφυδατωμένη καις 2% λιγότερες θερμίδες, οπότε πίνε πολύ νερό! Αν ωστόσο, δεν είσαι fan του νερού δοκίμασε πράσινο τσάι το οποίο θα δώσει ώθηση στον μεταβολισμό σου για τρεις ώρες.

2. Το πρόγραμμα των γευμάτων σου είναι ασυνεπές. Διατηρώντας ένα σταθερό πρόγραμμα και τρώγοντας κάθε τρεις με τέσσερις ώρες θα βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να διατηρεί έναν σταθερό ρυθμό καύσης.

3. Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που είναι αγχωμένες καίνε 100 θερμίδες λιγότερες σε σχέση με εκείνες που δεν έχουν άγχος.

4. Αποφεύγεις τα γαλακτοκομικά. Το ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για τη ρύθμιση του μεταβολισμού σου. Όσο περισσότερο ασβέστιο υπάρχει σε ένα λιποκύτταρο τόσο περισσότερο λίπος θα κάψει.

5. Κακό snacking. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται αρκετή προσοχή όσον αφορά στα snacks σου. Φρούτα, γιαούρτι με λίγα λιπαρά και ξηροί καρποί είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

Πηγή: star.gr





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ