"


Παίρνει φωτιά ο υδράργυρος - Στα ύψη η θερμοκρασία από την Πέμπτη

Σπεύδουν στις παραλίες οι Έλληνες αναζητώντας λίγη για λίγη δροσιά

Τη δυναμική του εμφάνιση κάνει και φέτος το καλοκαίρι ο καύσωνας με τις θερμοκρασίες να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα να ψάχνουν για μια δροσερή γωνιά.

Ο Γιάννης Καλλιανός επισημαίνει ότι :
πολύ σύντομα θα δεχτούμε μία θερμή εισβολή. «Οι θερμές αέριες μάζες θα έχουν την τάση να "ανηφορίσουν" προς την περιοχή μας και να μας επηρεάσουν από την Πέμπτη. Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή της εβδομάδας που διανύουμε θα σημειωθούν οι πιο αυξημένες θερμοκρασίες. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να κρατήσει η ζέστη μέχρι και το Σάββατο, όμως αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτή τη στιγμή».

Μετά την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα κινηθεί σε άκρως καλοκαιρινά επίπεδα καθώς στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανότατα πολύ τοπικά ακόμη και λίγο παραπάνω.

Ποιες περιοχές θα πιάσουν φωτιά

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, «οι ευπαθείς στη ζέστη περιοχές είναι οι εξής ακόλουθες :

Θεσσαλία (στις εσωτερικές πεδινές περιοχές)
Κεντροανατολική Στερεά (πεδινές περιοχές της κεντρικής Φθιώτιδας και ένα μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας, με έμφαση στην Κωπαίδα )
Ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως στον κάμπο της Αργολίδας δηλαδή περιοχές γύρω από το Ναύπλιο και το Άργος. Επίσης στα πεδινά τμήματα της κεντρονότιας Λακωνίας)
Νοτιοδυτική Πελοπόννησος (πεδινές περιοχές της Μεσσηνίας που είναι ευπαθείς στη ζέστη, όπως για παράδειγμα τα Αρφαρά)
Σε αυτές τις περιοχές, σε τοπικό επίπεδο, το διήμερο Πέμπτης 7 και Παρασκευής ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανότατα πιο τοπικά ακόμη και τους 38°C».

Τι θα γίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν θα είναι οι κύριες περιοχές που θα πληγούν από τον καύσωνα, η ζέστη, όμως, θα είναι μεγάλη:

Αθήνα

Τρίτη : 34°C
Τετάρτη : 34-35°C
Πέμπτη : 35°C
Παρασκευή : 36°C
Θεσσαλονίκη

Τρίτη : 31°C (τοπικά στα δυτικά 32°C)
Τετάρτη : 31°C (τοπικά στα δυτικά 32°C)
Πέμπτη : 32°C (τοπικά 33°C)
Παρασκευή : 31-32°C
Μέχρι και την Τετάρτη φαίνεται ότι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες που εκδηλώνονται στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα επιμείνουν. Από την Πέμπτη και έπειτα θα επηρεάζουν κυρίως περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

ΠΗΓΗ


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ