"


Με δύο υπέροχες εκδηλώσεις συνεχίζεται το Φεστιβάλ Γράμμου τις προσεχείς μέρες.


Το Σάββατο και την Κυριακή 13-14 Ιουλίου, το ίδρυμα της Βουλής

των Ελλήνων σε συνεργασία με το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ, διοργανώνει την Γ' Συνάντηση: ΙΣΤΟΡΙΑ και ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ:  μια σχέση αμφίδρομη, συμπληρωματική ή (και) ανταγωνιστική;  

Η ώρα των μικρών μας φίλων έφτασε και ο Εγωιστής Γίγαντας από την τρομερή ομάδα του Μικρού Βορρά θα πατήσει το πόδι του στα γρασίδια του River Party την Κυριακή στις 20.00!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις:

Μεγάλα ονόματα της ελληνικής λογοτεχνίας θα βρεθούν στο Σαββατοκύριακο στον Γράμμο, συζητώντας μεταξύ τους, καθώς και με ιστορικούς επιστήμονες και κριτικούς, φωτίζοντας τη σχέση αυτή.Ο Νίκος Δαββέτας, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο Βασίλης Γκουρογιάννης, ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης, ο Στρατής Μπουρνάζος και η  Ελισάβετ Κοτζιά θα συζητήσουν στο α΄ στρογγυλό τραπέζι το Σάββατο 13 Ιουλίου. 

Την Κυριακή 14 Ιουλίου, η Ρέα Γαλανάκη, ο Χρήστος Α. Χωμενίδης, ο  Βασίλης Τσιαμπούσης, ο Ισίδωρος Ζουργός,  ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου και  ο Μανόλης Πιμπλής θα ανταλλάξουν απόψεις για το ιστορικό μυθιστόρημα στο β΄ στρογγυλό τραπέζι.

Ο Εγωιστής Γίγαντας του Oscar Wilde είναι ένα αποκαλυπτικό παραμύθι για μικρά και για μεγάλα παιδιά.Στη θεατρική διασκευή της ομάδας μεταφέρουμε τον κόσμο του Oscar Wilde στον σύγχρονοδικό μας κόσμο με χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και με προβληματισμό, αναδεικνύοντας τo-πάντα επίκαιρο- θέμα της ενεργού πολιτότητας αλλά και μια προσέγγιση πουεπικεντρώνεται στη διαχείριση των συναισθημάτων και ειδικότερα του θυμού....τα τείχη όταν χτίζονται, γκρεμίζουν...Απευθυνόμαστε στον Γίγαντα που κρύβουμε μέσα μας και στους Γίγαντες εκεί έξω. Σε όλους και σε όλες που βρέθηκαν σε μια δύσκολη στιγμή και ο θυμός θόλωσε το μυαλότους. 

Σε όλα τα παιδιά που ζουν και χαίρονται την κάθε στιγμή και στο παιδί που κρύβουμεμέσα μας και μας ζητάει να μη το αφήσουμε μόνο του ξανά ποτέ.Στον πανέμορφο κήπο του Γίγαντα, που ανθίζουν κάθε λογής λουλούδια, κάθε μέραμαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, καθώς δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος. Όταν ο Γίγαντας επιστρέφει, θυμώνει και διώχνει τα παιδιά, χτίζοντας έναν πελώριο τοίχο.Ερημιά και Χειμώνας θα επικρατήσει στον κήπο. 

Μέχρι που μια μέρα... η καρδιά τουΓίγαντα θα πλημμυρίσει για πρώτη φορά από αγάπη και ο κήπος θα γεμίσει ξανά απόχαρούμενα παιδιά.Τρεις ηθοποιοί θα μεταμορφωθούν μπροστά στα μάτια μας και θα μας αφηγηθούν το παραμύθι με τον πιο μαγικό σκηνικό τρόπο.

Διάρκεια: 75 λεπτά

Συντελεστές/τριες παράστασης:Συγγραφέας: Oscar Wilde

Μετάφραση: Δημήτρης-Χρυσός Τομαράς

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Θεατρική απόδοση: η ομάδα

Σκηνογραφία/ενδυματολογία: Πετρούλα Λιώρα, Ανδρεάνα Λιώρα

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Στίχοι: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Ευαγγελία Παπαμιχαήλ

Κινησιολογία: Τάσος Παπαδόπουλος

Διδασκαλία τραγουδιών: Αφροδίτη Νικολιουδάκη

Φωτισμός: Γιάννης Κυρατζής

Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Μελίνα Χατζηγεωργίου

Δραματουργική επιμέλεια: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ασπασία Δήμου

Μουσική/στίχοι για το τραγούδι “Αυτός ο κήπος είναι δικός μου”: Αφροδίτη Νικολιουδάκη

Γραφιστικός σχεδιασμός: Ντόρη Λούκρη

Επικοινωνία: Λουκία Αργυριάδου

Παίζουν : Αγγελος Γουγούσης, Μυρσίνη Καρματζόγλου, Βάσω Μάμαλη

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τάσος Ράτζος

Η παράσταση “Ο Εγωιστής Γίγαντας” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ