"


ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : «Παρηγοριά» στο Κύπελλο για Καστοριά 1980 και Αστραπή Μεσοποταμίας

Η γιορτή του Καστοριανού  ποδοσφαίρου, ο 46ος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς

θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή και ώρα 17: 00 στο ΔΑΚ Καστοριάς,  ανάμεσα στην Καστοριά και την Αστραπή Μεσοποταμίας.

Οι δύο “μονομάχοι” – οι οποίοι και πέρσι για πρώτη φορά αναμετρήθηκαν σε Τελικό - αναζητούν την φετινή διάκριση μέσω του συγκεκριμένου θεσμού, έχοντας μεταξύ άλλων και το δέλεαρ της συμμετοχής τους στο Κύπελλο Ελλάδος.

Οι δύο φιναλίστ δεν κατάφεραν φέτος να πετύχουν στους στόχους τους, με την ομάδα της Καστοριάς δυστυχώς, να υποβιβάζεται από την Γ’ Εθνική στο τοπικό, ενώ και η Αστραπή Μεσοποταμίας, παρότι ήταν ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ, δεν κατάφερε να κατάφερε να το κατακτήσει. Έτσι, ο φετινός τελικός αποτελεί μία πρόσκληση και για τις δύο ομάδες, αναζητώντας μέσα από αυτόν μία διάκριση.

Η ομάδα της Καστοριάς 1980 - η οποία προέρχεται από τη μετονομασία του Μεγ. Αλέξ. Καλλιθέας - δεν έχει ιδιαίτερο ιστορικό από την παρουσία της στον θεσμό του κυπέλλου. Για πρώτη φορά έδωσε το παρών στην περσινή διοργάνωση, με αντίπαλο την Αστραπή Μεσοποταμίας, επικρατώντας με σκορ 4-1 και έγινε η 15η ομάδα στην ιστορία του θεσμού που κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Καστοριάς.

Η ομάδα της Αστραπής Μεσοποταμίας είναι η πολυνίκης του θεσμού με 10 κύπελλα και με τις περισσότερες συμμετοχές (18) σε τελικό κυπέλλου. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι», αγνοούν την κατάκτηση του κυπέλλου εδώ και εννέα χρόνια, αφού τελευταία χρονιά που πανηγύρισαν την κούπα, ήταν το 2013 (Παναργειακό 1-0 και νταμπλ). 

Έκτοτε, έφτασαν άλλες τρεις φορές σε τελικό, (2019-20 με Μ.Α. Καλλιθέα σε κλήρωση λόγω covid, 2021-22 με Παναργειακό και 2022-23 με Καστοριά 1980) χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. 

Η φετινή χρονιά, θα είναι η 4η συνεχόμενη παρουσία της σε τελικό (19η συνολικά), κάτι που έχει επαναλάβει την τριετία 1979-1981 με ισάριθμες κατακτήσεις, ενώ κατέχει το ρεκόρ με πέντε συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικό κυπέλλου (1987-1991) έχοντας τρεις κατακτήσεις.

Διαιτητές του τελικού θα είναι οι κ. Τζάμος Δήμος, Σιδερίδης Χρήστος, Γκίτσος Παναγιώτης και 4ος ο Παπαβασιλείου Γιάννης. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος η ΕΠΣ Καστοριάς αποφάσισε να τιμήσει με αναμνηστικές πλακέτες παράγοντες για την πολυετή προσφορά τους στο ποδόσφαιρο. Οι απονομές θα γίνουν μετά τη λήξη του Τελικού κατά την διάρκεια της διαδικασίας των απονομών Κυπέλλων και μεταλλίων στους πρωταγωνιστές του Τελικού.

Συγκεκριμένα θα τιμηθούν οι παράγοντες επί μακρά σειρά ετών, πρόεδροι Σταύρος Μπαχαδέρογλου και Γιώργος Τρεμόπουλος, καθώς και από την πλευρά της διαιτησίας ο Βασίλης Νόνας, θα τον τιμήσουν τόσο η εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης όσο και η Ε/Δ της ΕΠΣ Καστοριάς. 

Τα παιδιά ηλικίας 14 ετών και κάτω θα εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν..




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ