"


Φιέστα ανόδου στην Οινόη - Μετά από 10 χρόνια η 66χρονη «Φλατσάτα» επιστρέφει στην Α’ κατηγορία!!! (FOTO)

 

Με την διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής των play off ολοκληρώθηκε

σήμερα στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, όπου η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα της Φλατσάτας Οινόης, μετά την νέα της νίκη επί της Καστοριάς Β’ με σκορ 3-1, σφράγισε και τυπικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και την πολυπόθητη άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Οι πράσινοι μετά από 17 αγώνες τερμάτισαν στην 1η θέση με 49 βαθμούς και απολογισμό 16 νίκες, 1 ισοπαλία, έχοντας την παραγωγικότερη επίθεση (59 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (9 γκολ), κατακτώντας δίκαια το πρωτάθλημα και την άνοδο.

Στο σημερινό τελευταίο ματς του πρωταθλήματος η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Οινόης από νωρίς ήταν εορταστική. Αρκετοί φίλαθλοι και κάτοικοι του χωριού έδωσαν το παρών σε αυτήν την πανηγυρική φιέστα και συνεχάρησαν τους πρωταγωνιστές για την επιτυχία τους. 



Παράλληλα πολλά μικρά παιδία που αποτελούν την Ακαδημία και το μέλλον της ομάδας ήταν σήμερα στο γήπεδο και γεύτηκαν και αυτά την εορταστική αυτή ατμόσφαιρα.

Σίγουρα, η σημερινή μέρα πρόσφερε εκτός από χαρά και ενθουσιασμό και μεγάλη συγκίνηση, ιδιαίτερα στους μεγάλους σε ηλικία φιλάθλους αλλά και πρώην παράγοντες, ποδοσφαιριστές, με το μυαλό τους να γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, με πολλές και όμορφες αναμνήσεις που είχαν ζήσει στο παρελθόν, από τις σημαντικές επιτυχίες της «Φλατσάτας».

Με τη λήξη του αγώνα ακολούθησαν οι καθιερωμένοι πανηγυρισμοί, με καπνογόνα, κόρνες, πυροτεχνήματα, και φυσικά σαμπάνιες και όλοι μαζί γεύτηκαν το νέκταρ της φετινής επιτυχίας.




Ακολούθησαν οι απονομές μεταλλίων και κυπέλλου από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Καστοριάς Δημήτρη Τριανταφύλλου και τον Αντιπρόεδρο Θόδωρο Ιωαννίδη, ενώ το γλέντι θα συνεχιστεί το βράδυ σε καφέ μπαρ του χωριού. 




Η σύντομη ιστορία της Φλατσάτας Οινόης

Η ιστορική ομάδα της Φλατσάτας Οινόης (ιδρύθηκε το 1957) συμπληρώνει φέτος 66 χρόνια ζωής, με μεγάλη προσφορά και διακρίσεις στο τοπικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα τρεις (3) φορές αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Α’ κατηγορίας (1984, 1990 και 2005), συμμετέχοντας συνολικά για τέσσερα χρόνια στην Δ’ Εθνική.

Στον θεσμό του κυπέλλου επί συνόλου πέντε (5) συμμετοχών, κατάφερε δύο φορές να κατακτήσει το κύπελλο και μάλιστα συνεχόμενα (2006 και 2007) και να συμμετέχει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Από την ίδρυση της ΕΠΣ Καστοριάς (1977) συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις. όπως στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με 31 συμμετοχές, 11 στην Β΄ και 4 στην Δ’ Εθνική!!!.

Το 2013-14 είχε την χειρότερη παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας , με αρνητικούς απολογισμούς σε νίκες, ήττες και τέρματα, και έτσι μετά από 35 χρόνια (είχε ανέλθει στην Α’ το 1978) συμμετοχών σε Α’ και Εθνική Ερασιτεχνική, υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Β’ κατηγορία!!!!.

Έκτοτε, στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας συμμετέχει μέχρι και σήμερα για 10 χρόνια, ενώ και πέρσι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικώντας την άνοδο, την οποία έχασε στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Όμως, η προσπάθεια και το πείσμα των ανθρώπων της Φλατσάτας συνεχίστηκε και φέτος και  οι κόποι τους δικαιώθηκαν. Η Φλατσάτα Οινόης με την συμπλήρωση  66 χρόνων ζωής και μετά από απουσία 10 ετών επιστρέφει πανηγυρικά στα γνωστά της λημέρια, στην Α’ κατηγορία…








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ