"


Τρίποντο πρόκρισης η Μικτή Κ-16 "ΙRIS Catering" ΕΠΣ Καστοριάς, στο ντέρμπι κορυφής, 1-0 την αήττητη Πέλλα (ΦΩΤΟ)

 

Το χρυσό γκολ ο Οδυσσέας Λαζαρίδης στο 47’

Τεράστια νίκη βαθμολογικής σημασίας πέτυχε Μικτή Κ-16 "ΙRIS Catering"ΕΠΣ Καστοριάς, επικρατώντας δίκαια στο ΔΑΚ Καστοριάς, στο ντέρμπι κορυφής επί της πρωτοπόρου και αήττητης ΕΠΣ Πέλλας, με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων.



Νίκη, με την οποία απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής και βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση – μετά από πολλά χρόνια – στην επόμενη φάση, αφού για πρώτη φορά φέτος στην α’ φάση των ομίλων, πέρασε στην 1η θέση και στο +2 από την Πέλλα και ενώ απομένει μόλις μία αγωνιστική για την λήξη του πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την εξαιρετική φετινή του πορεία, με απολογισμό 4 νίκες και 1 ήττα, είναι έτοιμο να γράψει ιστορία και να προκριθεί μετά από αρκετά χρόνια στην επόμενη φάση των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης. Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην τελευταία αγωνιστική, να κερδίσει την τελευταία και αδιάφορη της βαθμολογίας ομάδα της ΕΠΣ Φλώρινας, έτσι ώστε να σφραγίσει την πολυπόθητη πρόκριση και να γευθεί την χαρά της μεγάλης αυτής επιτυχίας.

Το σημερινό ματς κόντρα στην Πέλλα ήταν ένας πραγματικός ΤΕΛΙΚΟΣ  και για τις δύο ομάδες, με την ομάδα της Καστοριάς να χρειάζεται μόνο νίκη, προκειμένου να περάσει στην 1η θέση και να βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση και την ομάδα της Πέλλας, να βολεύεται ακόμα και με την ισοπαλία, προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή και στο +2 .


Όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος, το α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες επηρεασμένες από την κρισιμότητα του αγώνα, παρουσιάστηκαν αγχωμένες και δεν παρουσίασαν κάτι το ιδιαίτερο. Ματς κέντρου με φτωχό θέαμα και ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Στις αρχές της επανάληψης (47’) σε φάουλ που εκτέλεσε ο Νανάς, από το ύψος της μικρής περιοχής ο Χριστόπουλος υπό πίεση πάσαρε στον Λαζαρίδη και ο τελευταίος εξ΄ επαφής από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.


Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία αλλά και την απόδοση της Καστοριάς, η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε τον αντίπαλό της αναζητώντας ένα ακόμη γκολ, προκειμένου να κλειδώσει την πολύτιμη νίκη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Μάλιστα, στο 75’ ο Χριστόπουλος από κοντά σκόραρε, όμως ο διαιτητής κ. Βλάχος το ακύρωσε υποδεικνύοντας ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ.

Στο τελευταίο 10λεπτο, η εξέλιξη ήταν δραματική, καθώς οι φιλοξενούμενοι, μη έχοντας άλλη επιλογή ανέβασαν την απόδοσή τους, πιέζοντας ασφυκτικά την εστία του Γκόλια, αναζητώντας το χρυσό γκολ της ισοφάρισης, την οποία άγγιξαν στο 90’, όταν ο Γκόλιας έκανε την απόκρουση του αγώνα σε δυνατό σουτ του Καρυπίδη, όπου μετά την σωτήρια επέμβαση η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κ.Βλάχου (ο οποίος ελέγχεται στη φάση του 75’), με βοηθούς τους Ντόλια, Παπαλαμπρόπουλου (ΣΔ Γρεβενών), βρήκε νικήτρια την ομάδα της Καστοριάς με 1-0, την οποία περιμένει ένας ακόμη ΤΕΛΙΚΟΣ, αυτός της Τετάρτης 6 Μαρτίου, στο ΔΑΚ κόντρα στην ΕΠΣ Φλώρινας, προκειμένου να σφραγίζει την πρόκριση.






Κ16 ΕΠΣ Καστοριάς  (Βελλίδης- Ευαγγελίδης): Γκόλιας,  Νικολαϊδης (46’ Σαλτσογλίδης), Σαχινίδης (90+2 Λιόλιος)Χριστόπουλος,  Κωνσταντινίδης,  Πάτσιος (56’ Παπουτσίδης), Έξαρχος (90’ Έξαρχος), Λαζαρίδης,  Νανάς, Σταμούλης, Κυριακίδης (46’ Μούτσκα).

Κ16 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ : Μήτσκας, Φάβας, Κιούρα (85’ Λελεκίδης), Σταυρίδης, Παντικίδης, Κυργερίδης, Παπαδόπουλος, Ρίζος (46’ Ρίτσκου), Κεμεντζιετζίδης, Καρυπίδης, Μυλωνάς (63’ Κιόσης).


Νέα ήττα η Κ-14

Εκ διαμέτρου αντίθετη με την Κ-16 είναι η πορεία της Κ-14 στο πρωτάθλημα, καθώς, σε 5 ματς μετράει ισάριθμες ήττες, και μάλιστα χωρίς να έχει πετύχει κάποιο γκολ. 

Στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Πέλλα, γνώρισε μία ακόμη ήττα με σκορ 0-3.









Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ