"


Με δύο νέα μηχανήματα έργου ενισχύθηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου Άργους Ορεστικού

Ενισχυμένος με δύο νέα μηχανήματα έργου είναι πλέον ο στόλος

του αμαξοστασίου του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Πρόκειται για έναν ελαστικοφόρο αρθρωτό φορτωτή κι ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων (με πέντε παρελκόμενα) συνολικού προϋπολογισμού 486.450 ευρώ, τα οποία μπορούν να επέμβουν άμεσα για την αντιμετώπιση και την πρόληψη φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και για την αποκατάσταση ζημιών. 

Ο φορτωτής χρησιμοποιείται για τη φόρτωση κάθε γαιώδους είδους υλικού, τη μεταφορά και την απομάκρυνσή του. Έχει δυνατότητες κατασκευής – συντήρησης αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμού ρεμάτων - οδών και εκτέλεσης αποχιονισμών, ενώ επιπρόσθετα, μπορεί να συνδράμει σε εργασίες καθαρισμού και κατεδαφίσεων μετά από σεισμούς ή άλλη φυσική καταστροφή.

Το όχημα πολλαπλών χρήσεων, λόγω του πολύ μικρού μεγέθους του, μπορεί να επιχειρήσει σε ιδιαίτερα δύσκολα σημεία. Με την προσθήκη του χλοοκοπτικού βραχίονα, της κεφαλής κλαδέματος και της βούρτσας καθαρισμού αγριόχορτων εξασφαλίζει εργασίες καθαρισμού φυσικής βλάστησης και αποτρέπει την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές. Με την προσθήκη του συγκροτήματος επισκευής λάκκων οδοστρώματος εξασφαλίζει την άμεση και αποτελεσματική επούλωση των ρωγμών του οδικού δικτύου, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του και στον  αποχιονισμό και την πρόληψη του παγετού.

Σταθερά και μεθοδικά τα τελευταία χρόνια ο στόλος του αμαξοστασίου του Δήμου Άργους Ορεστικού έχει εκσυγχρονιστεί με την αγορά 18 νέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι χάρη στο πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο που οργανώθηκε στον χώρο, μειώθηκε στο ελάχιστο το κόστος συντήρησης και επισκευής αυτών. 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ