"


Γ. Κασαπίδης: Σημαντική η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για μείωση του κόστους των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες των Δήμων – Μελών της Ενεργειακής Κοινότητας

Την απόφαση να κινηθούν με ταχύτητα οι διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει

η κατασκευή ενεργειακού πάρκου και συγχρόνως να ξεκινήσουν όλες οι προεργασίες για την εύρεση χρηματοδότησης κατασκευής, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την κατάθεση φακέλου στο ΔΕΔΔΗΕ για την εύρεση του φυσικού και ενεργειακού χώρου του Φ/Β πάρκου,  πήραν στη 2η Γενική Συνέλευση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας Ε.Π.Ε και τα μέλη. 

Συγκεκριμένα στη 2η Γενική Συνέλευση για το έτος 2023, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2023, συμμετείχαν εκτός του κ. Κασαπίδη και τα  μέλη της,  ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Κορδίλας, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού  Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο Γενικός  Γραμματέας του Δήμου Σερβίων Διονυσης Αλεξόπουλος, o Επίκουρος Καθηγητής, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ», του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Στημονιάρης, ο Διευθυντής ΠΤΑ ΠΔΜ Δημήτρης Μαυροματίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας  Στέργιος Κιάνας και ο συνεργάτης της Περιφέρειας Παύλος Ανθίδης.

Στη Γενική συνέλευση πάρθηκαν αποφάσεις και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της σύμβασης του Καθηγητή κ. Στημονιάρη και των συνεργατών του. Παράλληλα ζητήθηκε από κάθε μέλος της κοινότητας, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να καταθέσει τις προτάσεις του, για τα αποτελέσματα της έρευνας που αφορά πρωτίστως την καταγραφή-αποτύπωση των συνολικών καταναλώσεων κάθε Δήμου.

Το  επόμενο χρονικό διάστημα τα ερευνητικά αποτέλεσμα που θα προκύψουν θα   παρουσιαστούν στην Ενεργειακή Κοινότητα και θα αφορούν την εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους των Δήμων, σε ποσοστιαία αναλογία με τις υφιστάμενες ανάγκες αυτού, κατόπιν διενέργειας (εικονικού) συμψηφισμού με την παραγόμενη ενέργεια από το Φ/Β πάρκο που θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει η Ενεργειακή Κοινότητα.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η διερεύνηση και ο ακριβής προσδιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης των μελών της Κοινότητας, με σκοπό τον συμψηφισμό της με ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Για το λόγο αυτό θέτει ως βασική της προτεραιότητα, το «πρασίνισμα» της Περιφέρειας και την μετατροπή της σε ένα σύγχρονο ενεργειακό κέντρο βασιζόμενο σε νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και τους κατοίκους της.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ