"


Σύσκεψη για την υλοποίηση του έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Αμμουδάρας-Αμπελοχωρίου-Βοτανίου», προϋπολογισμού. 4,7 εκ. €.


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη

Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, σχετικά με την επικαιροποίηση  της μελέτης  για το «Αρδευτικό Δίκτυο Αμμουδάρας – Αμπελοχωρίου – Βοτανίου».  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο θεμ. Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Μάνος, η πρόεδρος και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Άργους Ορεκτικού, οι Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς και του Δήμου Άργους Ορεστικού και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκμηχάνισης Γεωργίας και Αξιοποίησης Εφαφοϋδατικών Πόρων της Π.Ε. Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν τα οφέλη του αγροτικού τομέα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και αποφασίστηκε η επικαιροποίηση της μελέτης που προϋπήρχε, αλλά και η εκπόνηση των συνοδευτικών μελετών που απαιτούνται, ώστε να υπάρχει πλήρη μελετητική  ετοιμότητα για την ένταξη του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Παράλληλα, προτάθηκε η εκπόνηση μελέτης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης για την εξασφάλιση της μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Το έργο θα συμβάλλει  στην αλλαγή του τρόπου άρδευσης που υπάρχει στην περιοχή, λόγω παντελούς έλλειψη αρδευτικού δικτύου, και η υλοποίησή του θα επιτρέψει να βελτιωθούν οι εργασιακές συνθήκες των αγροτών, να αναπτυχθεί ο κλάδος και να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων.

Η Περιφερειακή Αρχή με έργα και πράξεις επενδύει στον πρωτογενή τομέα και υλοποιεί σημαντικά έργα υποδομών για την στήριξη και ανάπτυξή του, θέτοντας την καθημερινή εξυπηρέτηση των αγροτών στις βασικές της προτεραιότητες!





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ