"


ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : «Ούτε λέξη για τα προβλήματα του Νομού Καστοριάς από τον κ Μητσοτάκη »

Χθες στην πολιτική του ομιλία  στο ξενοδοχείο Λιμναίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό.

 Έταξε όσα δεν έκανε εδώ και τέσσερα χρόνια, αφού πρώτα βύθισε την οικονομία του Νομού Καστοριά και τα εισοδήματα των πολιτών, ενώ τα καρτέλ πλούτισαν αισχροκερδώντας.

Μίλησε για λιγότερους φόρους ο πρωθυπουργός που φόρτωσε τη μεσαία τάξη με έμμεσους φόρους. Μίλησε για αυξήσεις στις συντάξεις όταν επί μια τετραετία οι συνταξιούχοι έχουν δει μόνο μειώσεις και εξαπάτηση με τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά.

Μίλησε για αύξηση στους μισθούς, όπως μιλούσε για πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές το 2019, μόνο που, αντί αυτών, οι εργαζόμενοι είδαν να διαλύεται το εργασιακό πεδίο, να καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και οι έλεγχοι, να επιδεινώνονται οι συνθήκες εργασίας και να καταπατούνται τα δικαιώματα, ενώ μόλις χθες ο ΟΟΣΑ επιβεβαίωνε ότι στην Ελλάδα του Μητσοτάκη ο πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,5%. 

Μίλησε για αξιολόγηση και αξιοκρατία ο πρωθυπουργός του επιτελικού κράτους των ρουσφετιών, των γαλάζιων παιδιών, του στρατού μετακλητών χωρίς καν πτυχίο, των απευθείας αναθέσεων, των «γαλάζιων ακρίδων» βλέπε πληρωμή του πρωταγωνιστή του σκανδάλου ιδιοκτήτη της εισπρακτικής εταιρείας των κόκκινων δανείων του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση από το Νοσοκομείο Καστοριάς.

Η ομιλίας του δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας ατόφιος πολιτικαντισμός πασπαλισμένος με σκηνοθετική και επικοινωνιακή χρυσόσκονη. Υπάρχουν κι αυτά που δεν είπε. Ούτε κουβέντα για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια θηλιά στο λαιμό πολλών κατοίκων του Νομού Καστοριάς δε έδωσε καμιά  δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Λέξη για ποιο λόγο δεν εξαιρέθηκε και ο κλάδος της γουνοποιίας από τις κυρώσεις για την Ρωσία, λέξη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για την επαναφορά του ΣΕΠΕ, για το οκτάωρο, για τα δικαιώματα των εργαζομένων,-οι νέες και οι νέοι της Καστοριάς δεν έχουν καμιά άλλη ευκαιρία από την εσωτερική ή εξωτερική μετανάστευση-. Ούτε λέξη για την αισχροκέρδεια και τον έλεγχο των καρτέλ ή τη μείωση των τιμών τον εκβιασμό που γίνεται στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων για να αγορασθεί η σοδειά τους εξευτελιστικά και να πωληθεί μετά στους καταναλωτές πανάκριβα, λέξη για τους μηλοπαραγωγούς. 

Ούτε λέξη για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας, δεν είπε τίποτα για τις ανισότητες που διογκώνονται στο δημόσιο και την ασφάλεια, πέραν των υποσχέσεων.

Ο Μητσοτάκης χθες επιβεβαίωσε ότι η νίκη του στις εκλογές θα σημάνει συνέχιση και βάθεμα του εφιάλτη του θυμίζουμε ότι για να υπάρχουν κάστρα πρέπει να υπάρχουν και φρουροί με αξιοπρέπεια . Οι πολίτες της Καστοριάς άσχετα από την πολιτική τους τοποθέτηση  έχουν μπροστά τους πια καθαρά τα διλήμματα και τις επιλογές. 

Εφόσον η Καστοριά είναι  μονοεδρική στις  21 Μαΐου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για δημοκρατική αλλαγή και δικαιοσύνη ή για επανάληψη της Ιστορίας - αυτή τη φορά ως τραγωδία. 






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ