"


Με λαμπρότητα γιόρτασε η Καστοριά την Οσία Σοφία

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Καστοριά την Οσία Σοφία

την «χελιδόνα του Πόντου»

Με λαμπρότητα γιόρτασε και τίμησε η Καστοριά, το καύχημα της, την Οσία Σοφία, την «χελιδόνα του Πόντου», στον τόπο ασκήσεως της, την Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Κλεισούρα.

Το απόγευμα της παραμονής της μνήμης της Οσίας Σοφίας, τελέσθηκε Μέγας Δισαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, τελέσθηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Τους τρεις αρχιερείς στη Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και γειτονικών Ιερών Μητροπόλεων, ενώ συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί, για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την Οσία Σοφία.

Μετά την Θεία Λειτουργία σχηματίσθηκε ιερά λιτανεία, με την συμμετοχή των αρχιερέων και όλων των κληρικών που έφεραν τα τίμια λείψανα της Οσίας, των Μοναχών και όλων των ευλαβών προσκυνητών, από την Ιερά Μονή μέχρι τον τάφο της Οσίας Σοφίας, όπου τελέσθηκε ειδική δέηση.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις, παραβρέθηκαν, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Μάνος, ο Πρόεδρος της Κλεισούρας Γιάννης Γκόγκας και οι υποψήφιοι Βουλευτές Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, Αγνή Κανδύλη και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ