"


Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς : Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2023


Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη,

το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. υλοποιεί και φέτος τη δράση «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» με την διοργάνωση εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς συμμετέχει στην εν λόγω εκστρατεία και σας προσκαλεί: 

στη βιωματική εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Στο Άλσος του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς: ανακαλύπτω τη βιοποικιλότητα στις φορητές εικόνες», που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.

Στόχοι της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου, η γνωριμία με την έννοια της βιοποικιλότητας, καθώς και η διασύνδεση της φύσης και των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και την ζωγραφική των εικόνων. Η δράση θα ξεκινήσει στο δασάκι γύρω από το μουσείο, όπου οι μαθητές θα παρατηρήσουν και θα καταγράψουν φυτά και ζώα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιήγηση στην έκθεση του μουσείου που θα περιλαμβάνει παρατήρηση και συζήτηση σχετικά με τα υλικά κατασκευής των εικόνων. Τέλος, η δράση ολοκληρώνεται με μία δημιουργική δραστηριότητα που οδηγεί στην απόκτηση της εμπειρίας μιας ευχάριστης και εποικοδομητικής περιήγησης. 

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση: 24670 26781 

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ώρα εκδήλωσης: 9.30- 14.00 

Υπεύθυνοι δράσης: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς – Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ