"


Γ' ΕΘΝΙΚΗ : Με ντόρτια η Καστοριά, σφράγισε την παραμονή στην κατηγορία

Επιτεύχθηκαν οι φετινοί στόχοι - Παραμονή στη Γ' Εθνική και Κύπελλο

Την παραμονή της στην Γ΄ Εθνική, πανηγύρισε στο φινάλε του πρωταθλήματος, η ομάδα της Καστοριάς μετά την νίκη της επί του Σβορώνου με σκορ 4-0. 

Η τελευταία αγωνιστική ήταν πραγματικό θρίλερ καθώς κρινόταν η χειρότερη 9η θέση σε όλους τους ομίλους, η οποία οδηγούσε στον υποβιβασμό. Η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο και η 9η θέση είχε εναλλαγές ομάδων. 

Τελικά, τη... νύφη την πλήρωσε η ΑΕΠ Κοζάνης, η οποία παρότι ήταν μπροστά στο σκορ (0-1 και 1-2) στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με την αδιάφορη Χανιώτη, τελικά γνώρισε την ήττα, και ταυτόχρονα τον υποβιβασμό, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν η χειρότερη σε συγκομιδή βαθμών 9η ομάδα από όλους τους ομίλους.

Έτσι η ομάδα της Καστοριάς έστω και με αυτόν τον δραματικό τρόπο, ανανέωσε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής που ήταν ο αρχικός στόχος και παράλληλα κατέκτησε και το Κύπελλο Ερασιτεχνών, στο οποίο και θα εκπροσωπήσει το νομό στο Κύπελλο Ελλάδος με την α' φάση να διεξάγεται τέλη Αυγούστου. Επίσης, η ομάδα της Καστοριάς θα αντιμετωπίσει εκ νέου την φιναλίστ του Τελικού Αστραπή Μεσοποταμίας, στο 5ο SUPER CUP  της ΕΠΣ Καστοριάς στις αρχές Σεπτέμβρη.

Όσο αναφορά για το εντός έδρας ματς της  Καστοριάς κόντρα στον αδιάφορο Σβορώνο, οι ερυθροκίτρινοι με βάση όλα τα σενάρια χρειάζονταν νίκη με σκορ 4-0, προκειμένου να εξασφαλίζει 100% την παραμονή στην κατηγορία, κάτι που τελικά τα κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Πάλλα, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ.

Από πολύ νωρίς μπήκαν δυναμικά και αποφασιστικά στο ματς και μόλις στο 2΄ ο Κυριακού ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και δόθηκε η εσχάτη των ποινών. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Πάλλας κι άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 7΄ ο Χασάι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, αλλά η άμυνα των φιλοξενουμένων απομάκρυνε σε νέο κόρνερ. Στο 10΄ , ωραία κάθετη πάσα του Χασάϊ στον Πάλλα, ο τελευταίος δεν πρόλαβε τη μπάλα, αφού επενέβη ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.  

Στο 15΄ ωραία προσπάθεια του Τσελεπή, από τα δεξιά, η σέντρα σουτ όμως που έκανε έφυγε παράλληλα με την εστία του Σβορώνου.

  Στο 20΄ ο Πάλλας με πλάγιο ψαλίδι, μετά από ωραία σέντρα του Τσελεπή από τα δεξιά, έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη είχαμε το ίδιο σκηνικό και η Καστοριά κατόρθωσε να πετύχει άλλα δύο γκολ, που της εξασφάλισαν την παραμονή της, στην Γ΄ Εθνική. 

Στο 53΄ το σουτ του Μηλιάτη, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με την 2η προσπάθεια, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.  Στο 54΄ δύο προσπάθειες του Πάλλα μέσα στην περιοχή, εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Σβορώνου. Στο 55΄μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μηλιάτη, ο Πάλλας με ωραίο πλασέ, μέσα από την περιοχή, έκανε το 3-0, τριπλασιάζοντας ταυτόχρονα και τα δικά του προσωπικά τέρματα, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Στο 70΄ μετά από ωραία προσπάθεια του Φωλίνα, από τα αριστερά, το πλασέ του Κωνσταντίνου, μέσα από την περιοχή απέκρουσε πάνω στην γραμμή, η άμυνα του Σβορώνου. 

Στο 72΄ το σουτ του Νάκου, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.  Στο 74΄ ο Πάλλας πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα. Προηγήθηκε ωραία κάθετη πάσα του Κωνσταντίνου, προς τον επιθετικό της Καστοριάς. Στο 76΄ ωραία προσπάθεια του Φωλίνα από τα αριστερά, έσπασε στον Νάκο κι αυτός με πλασέ έκανε το 4-0.

Διαιτητής: Χατζηπαναγιώτου, Παπαλαζάρου, Πασιάς  (Ε.Π.Σ. Ηπείρου)

Οι συνθέσεις:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Τσαρούχας, Tozzo (46΄ Ελευθεριάδης), Φωλίνας, Balde (85΄ Σταμούλης), Χασάι (85΄ Πολυχρονόπουλος), Παναγιωτίδης, Πάλλας, Μηλιάτης, Τσελεπής (28΄ Κωνσταντίνου), Νάκος, Κυριακού (68΄ Κωνσταντινίδης).

ΣΒΟΡΩΝΟΣ: Χάμος (80΄ Τζώτζος), Βούλγαρης, Δημητρίου, Λαγδαρης, Καραγκούνης, Κόλα (80΄ Μάλα), Μυστρίδης (60΄ Σιδηρόπουλος), Κυπαρίσσης (80΄ Σκαμπαρδώνης), Κυρτέγος (60΄ Ξυδούς), Αλεξίου, Μυρωτής.

26η αγωνιστικής, του 2ου ομίλου 

Κεραυνός Αγγελοχωρίου - Μακεδονικός Φούφας        6-0

Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ Κρηστώνης                    0-1

Πιερικός - Π. Ο. Ελασσόνας                                         1-1

Α. Ο. Χανιώτης - Α. Ε. Π. Κοζάνης                             3-2

Κοζάνη - Εδεσσαϊκός                                                    3-1

Καστοριά - Σβορώνος                                                    4-0

Δωτιέας Αγιάς - Εθνικός Νέου Κεραμιδίου                    3-4






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ