"


Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ : Νίκη «χρυσάφι» της Καστοριάς, 1-2 στον Ολυμπιακό Βόλου

Τεράστια νίκη βαθμολογικής σημασίας πέτυχε η ομάδα της Καστοριάς

επικρατώντας στο γήπεδο της Νεάπολης Βόλου του τοπικού Ολυμπιακού με σκορ 1-2.

Οι ερυθροκίτρινοι μετά από δύο αγωνιστικές επέστρεψαν στα τρίποντα, επικρατώντας μάλιστα εκτός έδρας σε ένα ματς φωτιά και για τους γηπεδούχους.

 Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται πλέον ένα βήμα από την πτώση στα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς οι όποιες ελπίδες παραμονής έχουν αποκλειστικά μαθηματικό χαρακτήρα αυτή τη στιγμή.

Για την ομάδα της Καστοριάς το σημερινό διπλό κρίνεται υπερπολύτιμο, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία, ωστόσο, όμως, όλα είναι ρευστά, και τις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές έχει να δώσει καθοριστικά ματς δύο εντός και ένα εκτός έδρας με αντιπάλους που επίσης βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού (ΠΑΟΚ Κρηστώνης εντός, ΑΕ Ποντίων εκτός και Σβορώνος εντός έδρας).

Ο Ολυμπιακός  δέχθηκε το πιο «γρήγορο» φετινό του γκολ μόλις στο 5ο λεπτό από τον Μανακίτσα και ενώ προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση, στο 36′ δέχθηκε και δεύτερο γκολ από τον Πάλλα, με τα πράγματα να γίνονται πιο δύσκολα για τους ερυθρόλευκους!

Στο β΄μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε και πίεσε περισσότερο και μείωσε σε 1-2 στο 65′ με τον Διαμαντόπουλο, αλλά ως εκεί….

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με αυτή που ξεκίνησε στο νικηφόρο παιχνίδι στην Αγιά είχε δυο αλλαγές αφού έμειναν εκτός ο Αναστασίου που είχε χάσει προπονήσεις και ο Μυλωνάς και στο βασικό σχήμα ήταν οι Ντινόπουλος και Μαργαρίτης οι οποιοι αντικαταστάθηκαν στο β΄ μέρος.

Ο Ολυμπιακός με την 6η ήττα έδρας έμεινε στους 22 βαθμούς, ενώ η Καστοριά έμεινε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη φτάνοντας τους 31 βαθμούς, όπου βρίσκεται και η ΑΕΠ Κόζανης ενώ στους 30 έφτασε ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης.


0-2 στο ημίχρονο

Με τον Ολυμπιακό να δέχεται πρώτη φόρα στην έδρα του δυο γκολ στο πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στην Νεάπολη πληρώντας στην ουσία τα αμυντικά λάθη στις δύο φάσεις και παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν 4 κόρνερ και η Καστοριά ένα, από αυτό ήρθε και το πρώτο γκολ.

Στο 5′ μετά από κόρνερ  του Μπλαντέ, ο Δημήτρης Μανακίτσας βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και από κοντά έκανε το 0-1.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 15′ σουτ του Κόλα έφυγε άουτ, στο 29′ κεφαλιά του Ντινόπουλου δεν ανησύχησε τον Κοσμίδη και ενώ πίεζαν την εστία της Καστοριάς οι φιλοξενούμενοι  σε αντεπίθεση έφτασαν και σε δεύτερο γκολ!

Στο 36′ από μακρινή μπαλιά και την άμυνα του Ολυμπιακού ανοργάνωτη ο Πάλλας με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-2

Ο Ολυμπιακός είχε μια διπλή ευκαιρία στο 43΄με τον Ντινόπουλο που μέσα από την περιοχή δεν πλασάρε σωστά  και έμεινε το 0-2 υπέρ της Καστοριάς.


Μείωσε σε 1-2

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός θέλησε να γίνει πιο επιθετικός με τον Καρατσόλη στη θέση του Μαργαρίτη και τον Αναστασίου σε θέση φορ αντί του Ντινόπουλου.

Στο 53′ και στο 55′ τα σουτ από τον Αναστασίου κατέληξαν άουτ , ενώ στο 53′ το σουτ του ιδίου απέκρουσε ο Κοσμίδης  για να έρθει η μείωση του σκορ ως αποτέλεσμα της ερυθρόλευκης πίεσης…

Ήταν το 65ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόλα εκτέλεσε φάουλ και ο Μάρκος Διαμαντόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό και μείωσε το σκορ σε 1-2.

Στο 76′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα ο Σκοπελίτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και να «φορτώνει» την επίθεσή του, χάνοντας μια ακόμη ευκαιρία στο 83′ μετά από κόρνερ.

Η Καστοριά στο 89′ είχε σουτ με τον Ταρέλι που απέκρουσε ο Καβουσάκης, στο 92 σουτ του Μυλωνα μπλόκαρε ο Κοσμίδης και έτσι έμεινε το 1-2…

Διαιτητής: Αλεξάνδρα Δεληγιάννη (Λάρισας) Βοηθοί: Κοτούμπας, Μπουρονίκος (Λάρισας)

Κίτρινες κάρτες: 16′ Ελευθεριάδης, 39΄Σκοπελίτης, 48′ Θεοδωρόπουλος, 67′ Αναστασίου, 90′ Γκέγκας.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου: Καβουσάκης, Μαργαρίτης (46′ Καρατσόλης), Σιουμουρέκης, Θεοδωρόπουλος, Παπαϊωάννου, Κόλα, Παπαδήμος (82′ Μυλωνάς), Καρβούνης (70′ κατσαγεωργίου), Ντινόπουλος (46′ Αναστασίου), Σκοπελίτης (86′ Γιαρλέλης), Διαμαντόπουλος

Καστοριά: Κοσμίδης, Φωλίνας, Μανακίτσας, Τόζζο, Ελευθεριάδης, Γκέκας, Παναγιωτίδης, Τσελεπής (65′ Κυριακού), Πάλλας, Μπαλντέ (80′ Mηλιάτης), Ταρέλλι (90+ Κωνσταντίνου)

2ος όμιλος (23η αγωνιστική)

Μακεδονικός Φούφα – ΑΟ Χανιώτης 0-0

Πιερικός – Κοζάνη 0-1 (57' Κανούλας)

Ολυμπιακός Βόλου – Καστοριά 1-2 (65' Διαμαντόπουλος / 6' Μανακίτσας, 36' Πάλλας)

Αγγελοχώρι – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 0-2 (12' πεν, 51' )

ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Δωτιέας Αγιάς 3-0 (4' Ματετζίδης, 15'-60' πεν Χατζηασλανίδης)

ΑΕΠ Κοζάνης – Εδεσσαϊκός 3-0 (19' Μιγιένγκα, 26' Περδόμο, 50' Ντιέγκο Λόπεζ)

ΠΟ Ελασσόνας – ΓΑΣ Σβορώνος 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ






ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  (ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ