"


«Κιτρινόμαυρο» το 68ο El Clásico. Δια πυρός και σιδήρου η Αστραπή Μεσ/μίας 1-2 στον Παναργειακό

Νίκη τίτλου η Αστραπή Μεσ/μίας και μια ανάσα από τον 9ο τρόπαιό της στην 65χρονη ιστορία της

Τεράστια νίκη βαθμολογικής σημασίας πέτυχε η Αστραπή Μεσοποταμίας, επικρατώντας πολύ δύσκολα στο γήπεδο του Άργους,  με σκορ 1-2 επί του Παναργειακού, στο 68ο στην ιστορία τους EL Clasico.

Για τους κιτρινόμαυρους το σημερινό τρίποντο χαρακτηρίζεται ως νίκη τίτλου, καθώς μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, παρέμειναν στο ρετιρέ της βαθμολογίας διατηρώντας το +1 από την έτερο διεκδικητή ομάδα των Γραμμοχωρίων και βρίσκονται πλέον μία ανάσα από την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς. 

Και αυτό θα επιτευχθεί εφόσον την τελευταία αγωνιστική κερδίσει στην έδρα τους τον πάντα υπολογίσιμο και απρόβλεπτο Νταηλάκη, κάτι που θα τους δώσει την δυνατότητα να πανηγυρίσει τον 9ο τίτλο της στην 65χρονη ιστορία της.

Μία στροφή πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, η ομάδα της Αστραπής πέτυχε την πιο σημαντική ίσως νίκη και μάλιστα εκτός έδρας στο 68ο παραδοσιακό Clasico, επί του Παναργειακού.

Με τη νίκη τους αυτή (17η) οι κιτρινόμαυροι παρέμειναν αήττητοι εκτός έδρας (10-1-0), υποχρεώνοντας τον αιώνιο αντίπαλό τους στην 2η ήττα εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, η ομάδα της Αστραπής με το σημερινό υπερπολύτιμο τρίποντο, μετράει στη φετινή περίοδο τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες κόντρα στον Παναργειακό, δύο στο πρωτάθλημα και μια στην β’ φάση κυπέλλου, φθάνοντας έτσι τις 29 νίκες έναντι 27 (12 ματς έληξαν ισόπαλα) στις 68 συνολικά αναμετρήσεις της σε όλα τα επίπεδα των διοργανώσεων.

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε η σημερινή νίκη της Αστραπής Μεσ. ήταν δια πυρός και σιδήρου. Ο Παναργειακός αν και αδιάφορος βαθμολογικά, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει την ζημιά, κάτι που έκανε πριν δύο αγωνιστικές απέναντι στην πρωτοπόρο και αήττητη τότε ομάδα των Γραμμοχωρίων. Έτσι και σήμερα οι κοκκινόμαυροι ειδικά στο α’ ημίχρονο, ήταν ανώτεροι και απείλησαν 2-3 φορές την αντίπαλη εστία, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι.

Ωστόσο, κόντρα στην ροή του αγώνα στις αρχές της επανάληψης (54’) η Αστραπή Μ. κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με γκολ του Εστιάδη (0-1). Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Παναργειακό με γκολ του Κυδωνάκη (60’ 1-1), γκολ που δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσει, αφού στο 63’ ο έμπειρος Καραμανίδης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα τους (1-2), σκορ το οποίο και παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Την ίδια ώρα, η ομάδα των Γραμμοχωρίων που περίμενε κάποιο στραβοπάτημα της Αστραπής, πήρε το τρίποντο κόντρα στην μαχητική ΑΕ Βιτσίου με σκορ 1-0, διατηρώντας ζωντανές τις όποιες ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που ωστόσο, δεν εξαρτάται από τις δικές της δυνάμεις…

Στα άλλα ματς της 21ης αγωνιστικής, από τις πιο φτωχές σε παραγωγικότητα τερμάτων, καθώς σημειώθηκαν μόλις 10 γκολ και επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι, ο Γράμμος Μαυροχωρίου πανηγύρισε την 5η νίκη εκτός έδρας, επικρατώντας στο Νταηλάκη της ομώνυμης ομάδας με σκορ 0-1.

Σπουδαία νίκη και μάλιστα εκτός έδρας (2η) και σε ένα καθοριστικό ματς, με την οποία σφράγισε την παραμονή της στην κατηγορία πέτυχε η Δόξα Αμπελοκήπων, η οποία επιβλήθηκε με σκορ 0-1 του ΑΟ Κάστωρ, ενώ οι γηπεδούχοι, μετά από αυτή την ήττα, κινδυνεύουν υπό προϋποθέσεις με υποβιβασμό.

Επίσης, την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε και μαθηματικά ο Ηρακλής Πολυκάρπης επικρατώντας με σκορ 1-0 της Πενταβρύσου.

Τέλος, η Δόξα Κορησού πήρε το τρίποντο 0-3 άνευ αγώνος επί τον Λακκωμάτων που έχουν αποκλειστεί από το πρωτάθλημα.

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Απριλίου








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ