"


45ος Τελικός Κυπέλλου : Τροπαιούχος η Καστοριά, 4-1 την Αστραπή Μεσ/μίας (400 ΦΩΤΟ)


Την πρώτη κατάκτηση Κυπέλλου στην πρώτη της συμμετοχή σε Τελικό,

πανηγύρισε η ομάδα της Καστοριάς 1980, επικρατώντας σχετικά εύκολα με σκορ 4-1 επί της Αστραπής Μεσοποταμίας και στέφθηκε κυπελλούχος στον 45ο Τελικό της διοργάνωσης.




Η ομάδα της Καστοριάς σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης φθάνοντας δίκαια στη νίκη και στην κατάκτηση του τροπαίου. Οι ερυθροκίτρινοι από τα πρώτα λεπτά ανέπτυξαν μία επιθετική δραστηριότητα και αφού πλησίασαν δύο φορές στο γκολ, φάσεις τις οποίες εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας Μεϊμαρίδης, στο 18' οΤσελεπής με έξοχο σουτ, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη (1-0).

Δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση του α' ημιώρου (32'), μετά από συνδυασμό Μηλιάτη-Σαββόπουλου ο τελευταίος με υποδειγματικό πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του (2-0). Ωστόσο, με την εκπνοή του α' ημιχρόνου (44') μετά από λάθος της άμυνας, ο Αντωνιάδης κυνήγησε την φάση και με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη η ομάδα της Αστραπής ανέβασε ρυθμό πιέζοντας την αντίπαλη εστία, ωστόσο, όμως στο 64' από στημένη φάση σε φάουλ που εκτέλεσε ο Χασάϊ και ασθενή απόκρουση του Μεϊμαρίδη, στην επαναφορά της μπάλας ο Σαββόπουλος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στο δίχτυα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1, σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στη συνέχει ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, και ενώ είχαν γίνει και αρκετές αλλαγές και από τις δύο ομάδες, στο 93' μετά από ατομική ενέργεια του Balde, ο οποίος αφού απέφυγε τον Μεϊμαρίδη, έδωσε έτοιμο γκολ στον αμαρκάριστο Χασάϊ και ο τελευταίος εύκολα σε κενή εστία, διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Τσαρούχας (46΄ Κοσμίδης - 90΄ Τζιάρας), Κωνσταντίνου (46΄ Χασάι), Φωλίνας, Ελευθεριάδης, Παναγιωτίδης, Μηλιάτης (65΄ Balde), Γκέγκας, Κυριακού, Τσελεπής, Σαββόπουλος, Νάκος (85΄ Κωνσταντινίδης) 

ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ: Μεϊμαρίδης,Ξανθόπουλος, Κράτσιος, Τσακλίδης, Παλαιοδήμος, Ψωμιάδης, Αντωνιάδης, Καραμανίδης, Εστιάδης,,Σωτηριάδης, Κουσίδης.

Αγωνίστηκαν και οι : Μηλιάτης, Πασιόλης, Αθανασιάδης και Αμανατίδης

Εύκολο το έργο των κ.κ. Τσιμόπουλο, Τσάγκα, Πανταζή, 4ος Μπακάλης.

Μετά τον τελικό ακολούθησαν οι απονομές μεταλλίων και κυπέλλων ενώ ΜVP της διοργάνωσης ήταν ο Κυριακού.










Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ