"


Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο

Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού σήμερα 25 Νοεμβρίου 2022  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου,  όπως: ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, ο υποδιοικητής του 585 Τ.Π., ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Άργους Ορεστικού, εκπρόσωπος του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης, παρέστησαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και ο εκπρόσωπος του γραφείου ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Π.Ε. Καστοριάς, εκπρόσωπος του γραφείου προστασίας πολιτών από φυσικές καταστροφές της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της Ραδιολέσχης Καστοριάς.Παρών στη σύσκεψη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Θωμάς Μάνος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Βασιλειάδη για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό του Δήμου ενόψει της χειμερινής περιόδου με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η αναγκαιότητα συνεργασίας και συντονισμού των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, τέθηκαν όλα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο παρελθόν, τα οποία χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων επιλύθηκαν.

Για άλλη μια φορά, υπογραμμίστηκε η καλή συνεργασία του Δήμου με όλους τους φορείς και υπηρεσίες.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ