"


ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Ημέρα φιλοξενουμένων και βροχή από γκολ (23)

Τα πολλά γκολ (23) και η επικράτηση των φιλοξενούμενων

κυριάρχησαν στην 2η αγωνιστική της Α' κατη-γορίας.

Τρεις ομάδες ήταν αυτές που κατάφεραν να κάνουν το 2χ2 και να οδηγούν αήττητες την κούρσα του πρωταθλήματος. Πρόκειται για την Αστραπή Μεσοποταμίας, την ΑΕ Γραμμοχωρίων και τον Γράμμο Μαυροχωρίου, ενώ αντίθετα Δόξα Αμπελοκήπων και Πεντάβρυσος, παρότι ενισχύθηκαν την μεταγραφική περίοδο, ξεκίνησαν άσχημα το νέο πρωτάθλημα, καθώς μετράνε δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες και μάλιστα χωρίς να πετύχουν γκολ!!!

Το σκορ  της ημέρας σημείωσε η Αστραπή Μεσοποταμίας, διατηρώντας για μία ακόμη χρονιά την ισχυρή παράδοση κόντρα στην Δόξα Αμπελοκήπων. Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με το επιβλητικό σκορ 6-0, σημειώνοντας την 1η εντός  έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη, κάνοντας ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα, κατέχοντας την παραγωγικότερη επίθεση (8) αλλά και την καλύτερη άμυνα (0).

Αντίθετα η Δόξα Αμπελοκήπων, ξεκίνησε άσχημα το νέο πρωτάθλημα, μετρώντας δύο ήττες σερί εκτός έδρας σε ισάριθμα ματς, χωρίς μάλιστα να έχουν καταφέρει να σκοράρουν και το ματς της επόμενης αγωνιστικής, πρώτο εντός έδρας κόντρα στην Δόξα Κορησού, θεωρείται κρίσιμο βαθμολογικά.

Ευρεία νίκη εκτός έδρας και μάλιστα με ανατροπή (από 1-0), πέτυχε η ΑΕ Γραμμοχωρίων, καθώς επιβλήθηκε με σκορ 1-5 του ΑΟ Κάστωρ, σημειώνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Τα ελάφια παρότι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ (1-0), στη συνέχεια αντέδρασαν ουσιαστικά φθάνοντας εύκολα στο πρώτο εκτός έδρας τρίποντο. Από την άλλη πλευρά, η νεανική ομάδα του ΑΟ  Κάστωρ, αν και πήρε κεφάλι στο σκορ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς δέχθηκε πέντε γκολ, γνωρίζοντας βαριά ήττα - πρώτη - εντός έδρας, ενώ τον περιμένει ένα δύσκολο πρόγραμμα (εκτός και Μαυροχώρι και εντός με Αστραπή Μεσ/μίας).

Σπουδαίο τρίποντο εκτός έδρας πέτυχε ο Γράμμος Μαυροχωρίου, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από την Πεντάβρυσο επικρατώντας της τοπικής ομάδας με σκορ 0-2. Ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη για τους κυανόλευκους, κάνοντας ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα και μαζί με Γραμμοχωρία και Αστραπή Μεσοποταμίας, οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, ενώ μετά το ματς της 3ης αγωνιστικής εντός έδρας με τον ΑΟ Κάστωρ, τον περιμένουν δύο δύσκολα ντέρμπι, εντός με Μαυροχώρι και εκτός με Αστραπή Μεσ/μίας.

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα - μετά την γκέλα της πρεμιέρας με τα Λακκώματα - πήρε ο Παναργειακός, επικρατώντας εύκολα με σκορ 4-0 του Ηρακλή Πολυκάρπης. Οι κοκκινόμαυροι, μετά την απρόσμενη απώλεια βαθμών στην πρεμιέρα, στο δεύτερο σερί εντός έδρας ματς κόντρα στον αδύναμο Ηρακλή Πολυκάρπης, ήταν κυρίαρχοι του αγώνα φθάνοντας εύκολα στη νίκη, Αντίθετα οι πράσινοι, που παρατάχθηκαν με αγωνιστικά προβλήματα, παρέμειναν για δεύτερο ματς χωρίς νίκη, ενώ την επόμενη αγωνιστική έχουν δύσκολη αποστολή καθώς αντιμετωπίζουν εντός έδρας την μία εκ των πρωτοπόρων ομάδα των Γραμμοχωρίων.

Την έκπληξη της ημέρας πέτυχε η ΑΕ Βιτσίου, η οποία απέδρασε από το γήπεδο της Κορησού με το τρίποντο, επικρατώντας της τοπικής Δόξας με σκορ 0-1. Οι φιλοξενούμενοι μετά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από την Αστραπή Μεσ/μίας, πήραν ένα σπουδαίο “2”, υποχρεώνοντας τους μαυραετούς στην πρώτη του ήττα εντός έδρας, κάτι που είχε συμβεί και το 2018 και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Από την άλλη πλευρά, οι μαυραετοί, παρότι προέρχονταν από το ισόπαλο 2-2 στο Νταηλάκη, δεν κατάφεραν στο πρώτο ματς εντός να πάρουν το τρίποντο, γνωρίζοντας, μάλλον ανέλπιστα την ήττα.

Δραματικό φινάλε επεφύλαξε η αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων Λακκώματα-Νταηλάκη, που έληξε ισόπαλη με σκορ 2-2. Ο γηπεδούχος Τυφώνας μετά την έκπληξη στην πρεμιέρα κόντρα στον Παναργειακό (1-1), λίγο έλειψε στο πρώτο ματς εντός έδρας κόντρα στο Νταηλάκη να πανηγυρίσει και την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με 1-0, ενώ στο 89’ πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ 2-1. Ωστόσο, η ομάδα του Νταηλάκη κατάφερε στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει σε 2-2, με  τις δύο ομάδες να μετράνε δύο ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες.








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ