"


Γ’ Εθνική: Προς αύξηση οι όμιλοι του πρωταθλήματος – Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Η ΕΠΟ συζήτησε με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής το θέμα της αύξησης

των ομίλων του πρωταθλήματος.

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ΕΠΟ και τις ομάδες της Γ’ Εθνικής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με κύριο θέμα τον αριθμό των ομίλων του πρωταθλήματος. Η προκήρυξη προβλέπει 4 ομίλους, ωστόσο η καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος προκαλεί προβλήματα, καθώς θα υπάρχουν πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Άγγελος Δανιήλ τάχθηκε υπέρ της αύξησης των ομίλων σε 6, για να μειωθούν οι αγωνιστικές και να είναι πιο λειτουργικό το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Επίσης τόνισε την πρόθεση της ΕΠΟ για σέντρα στις 13 Νοεμβρίου, μια απόφαση που εξαρτάται και από την έκβαση της προσφυγής του Πανδραμαϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 38 ομάδες που τοποθετήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη οι 16 ήταν υπέρ των 4 ομίλων και οι 22 είπαν 6 Ομίλους. Για τις υπόλοιπες 32 ή 33, καθώς ο Δανιήλ ανέφερε ότι 70 ή 71 θα συμμετέχουν φέτος στη Γ’ Εθνική, παραμένει άγνωστο τι θέλουν. Υπήρξε η πρόταση του μέλους της Επιτροπής Γ' Εθνικής Διονύση Βισβίκη για 5 ομίλους.

Υπέρ των 4 ομίλων τάχθηκαν οι Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Αιολικός, Θερμαϊκός Θέρμης, Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου, Απόλλων Πάργας, ΑΟ Πόρου, ΑΟ Τρίκαλα, Διγενής Νεοχωρίου, ΑΕ Μοσχάτου, Καβάλα, Κοζάνη, Άρης Πετρούπολης, ΑΕ Μυκόνου, Εδεσσαϊκός, Τηλυκράτης και Άρης Αβάτου.

Το σενάριο για 6 ομίλους στήριξαν οι: Πανιώνιος, ΑΟ Υπάτου, ΑΕ Λευκίμμης, Ερμιονίδα, Ελασσόνα, Εθνικός, Παναργειακός, Αγία Παρασκευή, Θύελλα Ραφήνας, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, Αίας Γαστούνης, Βύζας Μεγάρων, Πάτραι, Δόξα Δράμας, Πιερικός, Παγυθεατικός, Ιάλυσος, Ζάκυνθος, Πανελευσινιακός, Διαβολίτσι, Χαλκίδα και ΠΟ Φήκης.

Με το υπάρχον πλάνο των 4 ομίλων, θα υπάρξουν 8 εμβόλιμες αγωνιστικές, κάτι που δεν συμφέρει τις ομάδες.

O αναπληρωτής πρόεδρος Κωνσταντίνος Νίκας και το μέλος και Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Διονύσης Βισβίκης,  έριξε στο τραπέζι μια ακόμα πρόταση – εισήγηση για την δημιουργία 5 ομιλών των 14 ομάδων.

Όπως μαθαίνουμε είναι μια πρόταση η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τις ομάδες, με την τράπουλα από ότι φαίνεται να ξανά ανακατεύεται από την αρχή.

Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί της επόμενες ημερες από την ΕΠΟ.

Να θυμίσουμε ότι η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για της 13 Νοεμβρίου.

Αποφάσεις φυσικά δεν ελήφθησαν, κάτι που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο είναι να αυξηθούν σε 6 οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής, προκειμένου να μειωθούν και οι αποστάσεις για τους αγώνες.

Παράλληλα, οι ομάδες ζήτησαν όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα διαιτησίας, με τον ορισμό διαιτητών από όμορες Ενώσεις.


www.onsports.gr

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ