"


Β. Κικίλιας (Υπουργός Τουρισμού) «Η Καστοριά θα ταξιδεύει σε όλες τις μεγάλες Τουριστικές εκθέσεις» - «Δε θα φτάνουν οι κλίνες από τους πολλούς επισκέπτες»

Η παρουσίαση της οπτικής ταυτότητας και του τουριστικού σήματος της περιφέρειας Δυτικής

Μακεδονίας, έγινε σήμερα στην Καστοριά, παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, σε μία εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια, στον εκπληκτικό  υπαίθριο χώρο της βυζαντινής μονής Παναγιάς Μαυριώτισσας.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τις προετοιμασίες που έγιναν από κοινού με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, για την βελτίωση της εικόνας του τουριστικού προϊόντος της Περιοχής και δήλωσε ότι, «με βάση τον σχεδιασμό που έχουμε, δεν θα φτάνουν οι κλίνες στην Καστοριά αλλά και στην περιφέρεια για να καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών».

Η Δυτική Μακεδονία, που μέχρι σήμερα έφερε τον χαρακτηρισμό της “ενεργειακής περιοχής”, λόγω της λιγνιτικής δραστηριότητας, σήμερα στρέφει το βλέμμα της στον τουρισμό.

Σήμερα στη Δυτική Μακεδονία αντιστοιχεί μόλις το 0,3% του τουρισμού της χώρας. Στην περιοχή παραμένουν αναξιοποίητα στοιχεία όπως, ένα πολύ σημαντικό φυσικό κεφάλαιο με λίμνες, βουνά, ποτάμια και τοπία εξαιρετικής ομορφιάς και σημαντικής περιβαλλοντικής αξίας.

Η φυσική ομορφιά μαζί με το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα και τα ανθρώπινα έργα όπως η παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, μπορούν να συνθέσουν έναν ιδιαίτερο προορισμό για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο υπουργός κάλεσε τους επιχειρηματίες του τουρισμού «να ανταποκριθούν στα σύγχρονα στοιχεία του πράσινου και μπλε περιβαλλοντικού αποτυπώματος στον τουρισμό, που μπορεί να αποδειχθεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή" και υποσχέθηκε ότι «η λίμνη τη Καστοριάς και ο γεωφυσικός πλούτος της Περιφέρειας από σήμερα θα ταξιδεύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές Εκθέσεις του κόσμου όπου η Ελλάδα είναι παρούσα».

«Το νέο Τουριστικό λογότυπο και ο το στρατηγικό σχέδιο που έχουμε εκπονήσει είναι η καλύτερη απόδειξη για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης διαπίστωσε ότι "στο παρελθόν λόγω άλλων οικονομικών και παραγωγικών προτεραιοτήτων ο τουρισμός έμεινε πίσω, ήταν ουραγός τόσο ως προς την συμμετοχή του στο τοπικό και Εθνικό ΑΕΠ της περιφέρειας και της χώρας".  Τόνισε ότι «αυτό το αλλάζουμε και από δω και στο εξής ο τουρισμός συγκαταλέγεται στους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής».

«Το νέο Τουριστικό λογότυπο και ο το στρατηγικό σχέδιο που έχουμε εκπονήσει είναι η καλύτερη απόδειξη για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» σημείωσε.

 Η μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού και το τουριστικό σήμα της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας έγινε δωρεάν από την Πολιτιστική Εταιρία «Διάζωμα». Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών Νικόλας Κούσουλας που εκπόνησε την μελέτη για λογαριασμό της εταιρίας ΔΙΑΖΩΜΑ τόνισε ότι «η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας έχει το χαμηλότερο μερίδιο στον Τουρισμό στην Ελλάδα με μόλις 0,3%. Έχει χαμηλή επισκεψιμότητα με μόλις 2,5 διανυκτερεύσεις και χαμηλό επίπεδο δαπάνης ανά επισκέπτη».  Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τον νέο τουριστικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί «με έμφαση στον πολιτισμό, στις γεύσεις και την εμπειρία, ότι αυτό θα αλλάξει εις το μέλλον».

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του τουριστικού σήματος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας παραβρέθηκαν δήμαρχοι από περιοχές της περιφέρειας, η εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Εκπρόσωποι Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α., οι οποίοι ξεναγήθηκαν από την Αρχαιολόγο Ανδρομάχη Σκρέκα στο Βυζαντινό εκκλησάκι της Μαυριώτισας και στην συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο τουριστικό πλοιάριο «ΟΛΥΜΠΙΑ», με το οποίο περιηγήθηκαν στις ομορφιές της λίμνης Ορεστιάδας.

Γ. Κορεντσίδης (Δήμαρχος Καστοριάς): 

"Αίτημά μας, Σχολή Τουρισμού στην Καστοριά"!


"Με μεγάλη ικανοποίηση άκουσα σήμερα τις δεσμεύσεις του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς στο εξωτερικό, ο οποίος ζήτησε, μάλιστα, από τους ξενοδόχους της περιοχής μας να αρχίσουν να προετοιμάζονται για την υποδοχή πολλών επισκεπτών! Δεν έχασα την ευκαιρία να υποβάλω για άλλη μία φορά το αίτημά μας για τη δημιουργία Ανώτερης Σχολής Τουρισμού στην Καστοριά"!ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ