"


Η διαδικτυακή δημοπρασία της Saga Furs επιτρέπει την ισότιμη συμμετοχή σε όλους τους αγοραστές


Η Saga Furs αποφάσισε να διοργανώσει τη δημοπρασία Ιουνίου διαδικτυακά,

η οποία και θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως 21 Ιουνίου με την επιθεώρηση να ξεκινά από τις 6 του ίδιου μήνα.

Ωστόσο, λόγω των επικρατούντων ταξιδιωτικών περιορισμών, το διαδικτυακό σύστημα πωλήσεων είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση που επιτρέπει σε όλους τους πελάτες να συμμετέχουν ενεργά.

Η παραγωγή γουνοδερμάτων έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών - η ενεργή αγοραστική συμπεριφορά θα εξασφαλίσει το μέλλον του κλάδου

Τα τελευταία δύο χρόνια είχαν δραματικό αντίκτυπο στην παραγωγή των γουνοδερμάτων μινκ. Λόγω της πανδημίας του COVID και τελευταίως του πολέμου στην Ουκρανία, η παγκόσμια παραγωγή των μινκ εκτιμάται ότι βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, με πρόβλεψη να ανέλθει περίπου στα 10 εκατομμύρια γουνοδέρματα το 2022. 

Ωστόσο, λόγω του πολέμου, τα επίπεδα παραγωγής γουνοδερμάτων στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία μπορεί να είναι αρκετά μικρότερα και αυτά να μην είναι διαθέσιμα για συγκέντρωση και προσφορά. Η παραγωγή στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αναμένεται να ανέλθει στα 8 εκατομμύρια μινκ, το μέγιστο.

Αυτές οι προβλέψεις συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου του Μαρτίου. Για το λόγο αυτό, είναι ακόμη πολύ νωρίς να γίνει ακριβής πρόβλεψη της παραγωγής των μινκ γουνοδερμάτων, η οποία θα μπορούσε να είναι ακόμη χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση.

Η αλλαγή στον όγκο παραγωγής συνέβη πολύ γρήγορα: σήμερα η παραγωγή δυτικού μινκ είναι μικρότερη από το 25% της παραγωγής που ήταν, μόλις πριν από τέσσερα χρόνια.

Επίσης, η παραγωγή αλεπούς έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η ετήσια παραγωγή αλεπούδων ήταν σταθερά 2 εκατομμύρια, αλλά η πανδημία ανάγκασε τους εκτροφείς να προσαρμοστούν και να μειώσουν την παραγωγή.

Εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και διαθεσιμότητα γουνοδερμάτων και στο μέλλον, είναι πολύ σημαντικό ο κλάδος να υποστηρίξει τους υπάρχοντες εκτροφείς αγοράζοντας φρέσκα γουνοδέρματα. Απαιτούνται ενεργές αγορές για τη συνέχιση του κλάδου της γούνας.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ