"


Μπαράζ Ανόδου ΕΠΣ Γ΄ Εθνικής – Αποτελέσματα, βαθμολογία και σενάρια ισοβαθμιών - Φινάλε με αγωνία την επόμενη Κυριακή

 

Μετά και την διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου μπαράζ

πρωταθλητών ΕΠΣ, το τοπίο για τις τρεις πρώτες προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Γ’ Εθνική, παραμένει θολό και όλα θα κριθούν την επόμενη Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική.

Από τα σημερινά αποτελέσματα ξεχώρισε το μεγάλο διπλό της Θύελλας Κατσικά στην Κέρκυρα και μάλιστα με ανατροπή 1-2 κόντρα στον μοναδικό αήττητο του ομίλου Αστέρα Πετριτή, μπαίνοντας στο κόλπο της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Οι Κερκυραίοι μετά την σημερινή τους ήττα οπισθοχώρησαν στην 2η θέση με 10 βαθμούς την οποία μοιράζονται με την Αναγέννηση Στάνου

Επίσης, η Καστοριά που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, γνωρίζοντας την ήττα. στον εκτός έδρας αγώνα με  την Αναγ. Στάνου με σκορ 1-0, δεν κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον οποίο θα εξασφάλισε κατά 90% την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική και οπισθοχώρησε στην 4η θέση με 9 βαθμούς, την οποία μοιράζεται με την Θύελλα Κατσικά.

Έτσι, λοιπόν όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία υπάρχει το σενάριο ακόμη και με πιθανή νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην αδύναμη ΑΕ Ξηροβουνίου, να μην είναι αρκετή για να εξασφαλίσει την άνοδο, αφού εξαρτάται και από συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων!!!

Στο άλλο ματς της αγωνιστικής ο Απόλλων Πάργας επικράτησε εύκολα 3-0 της Νέας Σελεύκειας και πέρασε στην 1η θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική.

Μπαράζ ανόδου: Πέντε ομάδες για τρεις θέσεις…

Πέντε από τις εφτά ομάδες του 3ου ομίλου των μπαράζ ελπίζουν να κατακτήσουν μια θέση στην τριάδα προβιβασμού την τελευταία αγωνιστική.

Η ήττα του Αστέρα Πετριτή από τη Θύελλα Κατσικά (πρώτη χασούρα σε όλη τη σεζόν ήταν αυτή για τους Κερκυραίους) έβαλε φωτιά στον 3ο όμιλο των μπαράζ ανόδου, καθώς οι Κερκυραίοι έχασαν την ευκαιρία να “κλειδώσουν” την άνοδό τους και παράλληλα οι Γιαννιώτες παρέμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της Γ εθνικής.

Πλέον, μετά την ολοκλήρωση της προτελευταίας αγωνιστικής, στο ρετιρέ βρίσκεται πλέον ο Απόλλωνας Πάργας (12β.) που νίκησε 3-0 τη Νέα Σελεύκεια (που μαζί με την ΑΕ Ξηροβουνίου είναι οι μόνες ομάδες που έχουν μείνει εκτός διεκδίκησης ανόδου), δεύτερος έπεσε ο Αστέρας που ισοβαθμεί πια με την Αναγέννηση Στάνου (10β.), ενώ ένα βαθμό πίσω ακολουθούν Καστοριά και Θύελλα Κατσικά.

 Σε περίπτωση ισοβαθμιών ισχύει η διαφορά τερμάτων - Τα σενάρια ισοβαθμιών

Μία αγωνιστική πριν τη λήξη του μίνι πρωταθλήματος και η αγωνία για την άνοδο από τους υποψήφιους διεκδικητές κορυφώνεται, ενώ οι παράγοντες έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια τους και κάνουν τους υπολογισμούς.

Για να δούμε έναν προς έναν τους υποψήφιους διεκδικητές, δηλαδή τι χρειάζονται την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίζουν την άνοδο αλλά και το σενάριο που μπορεί να τους βγάλει έξω από την προνομιούχο τριάδα.

Ο πρωτοπόρος Απόλλων Πάργας παρότι έχει 12 βαθμούς και συντελεστή +13 μπορεί να τερματίσει και 4ος!!! Βασικά χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίζει την άνοδο, αφού θα πάει 13 βαθμούς, οι οποίοι είναι αρκετοί για να τον χαρίσουν την άνοδο, καθώς μόνο με την Αναγ. Στάνου (αν πάρει διπλό στην Θύελλα Κατσικά) θα ισοβαθμήσει στην1η θέση (άλλες ομάδες δεν φτάνουν τους 13 βαθμούς). Ωστόσο, σε περίπτωση ήττας της Πάργας στον Πετριτή και νίκη της Καστοριάς με σκορ 10-0 (ίσως και μικρότερο, ανάλογα με το σκορ στον Πετριτή) επί του Ξηροβουνίου καθώς και νίκη με 12-0 της Κατσικάς κόντρα στον Στανό. Σενάριο πολύ δύσκολο, από το οποίο η Πάργα μπορεί να μείνει έξω.

Ο Αστέρας Πετριτή που είναι στην 2η θέση με 10 βαθμούς μετά την σημερινή του ήττα, θέλει νίκη με την οποία θα πάει 13 βαθμούς και θα εξασφαλίζει την άνοδό του. Σε περίπτωση ισοπαλίας, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εφόσον κερδίσει η Καστοριά το Ξηροβούνι, και κάνει διπλό ο Στάνος στην Κατσικά, ή κερδίσει η Κατσικά με 5-0 τον Στανό, είναι το σενάριο με το οποίο ο Πετριτής μπορεί να μείνει έξω.

Η Αναγ. Στάνου είναι και αυτή στην 2η θέση με 10 βαθμούς και χρειάζεται μόνο νίκη στην Θύελλα Κατσικά για να πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Ωστόσο ακόμα  και με ισοπαλία εφόσον όμως χάσει ο Πετριτής, μπορεί να εξασφαλίσει την άνοδο.

Η Καστοριά μετά την σημερινή ήττα οπισθοχώρησε στην 4η θέση με 9 βαθμούς και χρειάζεται μόνο νίκη και με σκορ για κάθε ενδεχόμενο αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων, προκειμένου να σφραγίσει την άνοδό της.

Με νίκη η Καστοριά πιάνει 12 βαθμούς και την βολεύει ισοπαλίες στα ματς Πετριτή-Πάργα και Κατσικά-Στανός. Επίσης ευνοείται και με νίκες της Κατσικάς και του Πετριτή, ή και με νίκη της Πάργας.

Το εφιαλτικό σενάριο για την Καστοριά είναι νίκη Πετριτή και ήττα της Κατσικά, τότε δεν βγαίνει/

Η Θύελλα Κατσικά μετά το μεγάλο διπλό στον Πετριτή έχει 9 βαθμούς και θέλει μόνο νίκη και αυτή ίσως με προϋποθέσεις για να πάρει ένα από τα τρία εισιτήρια. Χρειάζεται νίκη και παράλληλα ισοπαλία στο ματς Πετριτή-Πάργα ή νίκη της Πάργας. 

Άρα λοιπόν το ενδιαφέρον για τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής θα είναι στραμμένο κυρίως στα ματς  Αστέρας Πετριτή – Απόλλων Πάργας και Θύελλα Κατσικά – Αναγ. Στάνου.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ   (6η αγωνιστική)

Αναγ. Στάνου – Καστοριά                        1-0

Απόλλων Πάργας – Νέα Σελεύκεια    3-0

Αστέρας Πετριτή – Θύελλα Κατσικά    1-2

Ρεπό ΑΕ  Ξηροβουνίου


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ




7η αγωνιστική (Τελευταία) Κυριακή 5 Ιουνίου

Αστέρας Πετριτή – Απόλλων Πάργας

Θύελλα Κατσικά – Αναγ. Στάνου

Καστοριά – ΑΕ Ξηροβουνίου

Ρεπό Νέα Σελεύκεια






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ