"


Ρεκόρ φιλάθλων σε αγώνα ποδoσφαίρου γυναικών – Πάνω από 91.500 στο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης

Ιστορία γράφτηκε την Τετάρτη στο Καμπ Νου, όπου 91.553 άνθρωποι παρακολούθησαν την

Μπαρτσελόνα να νικά την Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League γυναικών. Ήταν η μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων σε ματς ποδοσφαίρου γυναικών.

Η Μπαρτσελόνα- περσινή νικήτρια του Champions League- προκρίθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ ή την Βόλφσμπουργκ. Μετά από το 3-1 του πρώτου ματς, νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης και στον επαναληπτικό με 5-2, για να πάρει το εισιτήριο για τις «4».

Το προηγούμενο ρεκόρ για ματς γυναικείου ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο ήταν οι 60.739 άνθρωποι που βρέθηκαν στις κερκίδες όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα, το 2019. Το «απόλυτο» ρεκόρ για οποιοδήποτε διοργάνωση ποδοσφαίρου γυναικών ήταν οι 90.195 φίλαθλοι που το 1999 παρακολούθησαν την εθνική ομάδα των ΗΠΑ να αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια, νικώντας την Κίνα, στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.

«Οι φίλαθλοι δεν γυρίζουν σπίτι τους, μένουν για να πανηγυρίσουν μαζί μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο και προκαλεί απλά ανατριχίλα», δήλωσε η Καρολίν Γκράχαμ Χάνσεν της Μπαρτσελόνα μετά το ματς. «Τραγουδούσαν σε όλο το παιχνίδι, ήταν απίστευτο. Είναι κάτι που δεν ονειρευόμουν ποτέ ότι θα συμβεί και σήμερα έγινε. Ελπίζω ότι δεν είναι η τελευταία φορά», συμπλήρωσε.

«Η πιο μαγική νύχτα της καριέρας μου. Το αίσθημα του να σε αγαπούν για αυτό που κάνεις ως παίκτρια, σε ένα γεμάτο Καμπ Νου, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι μια στιγμή που θα θυμάμαι σε όλη τη ζωή μου. Ευχαριστώ κάθε έναν που ήρθε και το έκανε ένα φανταστικό πάρτι. Σας ευχαριστώ που μείνατε μετά το παιχνίδι και γιορτάσατε τη φανταστική στιγμή μαζί μας», έγραψε σε ανάρτησή της.

«Δεν έχω λόγια. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μπορώ να απαντήσω μόνο με περισσότερη δουλειά, βελτίωση και νίκες, έτσι ώστε να μπορούμε να τους δώσουμε ένα μεγάλο θέαμα», είπε η Αλεξία Πουτέλας, μία από τις σκόρερ της Μπαρτσελόνα. «Είδα πολλά κορίτσια, παιδιά με αυτή τη λάμψη στα μάτια τους. Είναι απίστευτο να είσαι κομμάτι της ιστορίας» , συμπλήρωσε.



lifo.gr





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ