"


SAGA FURS : Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας αντικατοπτρίζει την παγκόσμια αβεβαιότητα

 

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η ηλεκτρονική δημοπρασία

Μαρτίου της Saga Furs. Συνολικά πουλήθηκαν 500.000 μινκ. 

Επιπλέον, προσφέρθηκαν 490.000 γουνοδέρματα αλεπούς και Finnraccoon, εκ των οποίων πουλήθηκε σχεδόν το 40%. Οι κύριες αγορές έγιναν από την Νότια Κορέα και την Κίνα, καθώς και την ευρωπαϊκή βιομηχανία μόδας. Η αξία της μεσιτείας γουνοδερμάτων ήταν 27 εκ. ευρώ (3/2021: 104 εκατομμύρια ευρώ). 

«Παρόλο που τα ποσοστά πωλήσεων των γουνοδερμάτων αλεπούς ήταν υψηλότερα από εκείνα των μινκ, ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ισχυρό αντίκτυπο σε ολόκληρη τη δημοπρασία. Ο πόλεμος επηρέασε και ολόκληρη την αλυσίδα διανομής, ξεκινώντας από τις μεταφορές που γίνονται πιο δύσκολες, καθώς αυξάνονται τα κόστη και η αβεβαιότητα. Η Κίνα, συνήθως αγοράζει αργότερα τον μεγάλο όγκο γουνοδερμάτων που χρειάζεται για την παραγωγή της και πρέπει να λάβουμε υπ όψιν ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα του Covid μέχρι νεωτέρας», λέει ο Magnus Ljung, Διευθύνων Σύμβουλος της Saga Furs. 

Τα ποσοστά πωλήσεων των γουνοδερμάτων αλεπούς, αν και επηρεάστηκαν από τις παγκόσμιες συγκυρίες, ήταν σαφώς υψηλότερα από τα βιζόν:

• Οι πωλήσεις των Blue Frost fox ξεπέρασαν το 60% σε σταθερές έως ελαφρά χαμηλότερες τιμές

• Οι πωλήσεις των Blue Shadow fox ανήλθαν στα 20% σε σταθερές τιμές

• Οι πωλήσεις των Silver foxes ξεπέρασαν το 20% σε ελαφρά χαμηλότερες τιμές

• Οι Mutation foxes πωλήθηκαν κατά 50% σε σταθερές τιμές. Ορισμένοι τύποι μεταλλάξεων είχαν επιλεκτικά μεγαλύτερη ζήτηση, πετυχαίνοντας μεγαλύτερα ποσοστά πωλήσεων

Η προσφορά των 250.000 γουνοδερμάτων Blue Fox, πωλήθηκε κατά το ένα τρίτο. Περίπου το 50% των αγορών πραγματοποιήθηκε από την Κίνα και το υπόλοιπο την Νότια Κορέα και τους δυτικούς Οίκους Μόδας. Υπήρχε σαφώς μεγαλύτερη ζήτηση για τα πιο ανοιχτόχρωμα δέρματα, το 90% των οποίων πωλήθηκε. 

Η επόμενη δημοπρασία της Saga Furs θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο και θα είναι διαδικτυακή.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ