"


Α’ ΕΠΣ : Ισόπαλο 2-2 το 64ο El Clásico Παναργειακού-Αστραπής Μεσ/μίας

Με φυσιολογικά τα αποτελέσματα κύλησε η 17η αγωνιστική,

στην οποία σημειώθηκαν 22 γκολ, ενώ τρία ματς έληξαν ισόπαλα.

Ωστόσο, το παιχνίδι που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων ήταν το παραδοσιακό ντέρμπι, το 64ο El Clásico, μεταξύ Παναργειακού και Αστραπής Μεσ/μίας, ματς το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2.

Έτσι η απώλεια βαθμών του 2ου της βαθμολογίας Παναργειακού, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Δόξας Κορησού να σκαρφαλώσει στην 2η θέση της βαθμολογίας, με διαφορά 10 βαθμών από την πρωτοπόρο Καστοριά

Οι ερυθροκίτρινοι σε ρυθμό ρελαντί υπέταξαν με το επιβλητικό σκορ 7-0 τα Γραμμοχώρια, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο, με τους γηπεδούχους να διατηρούν το απόλυτο, σημειώνοντας την 16η νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες, υποχρεώνοντας τα «ελάφια» που προέρχονταν από δύσκολο πρόγραμμα (Παναργειακό ήττα 2-1 και Αστραπή Μ. νίκη 1-2), στην 2η εκτός έδρας ήττα τους.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες την προσεχή Τετάρτη έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Κύπελλο και συγκεκριμένα για την ημιτελική φάση, στοχεύοντας στην κατάκτηση του εισιτήριου για μία θέση στον φετινό τελικό. Ειδικότερα, η Καστοριά θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Μεσοποταμίας την Αστραπή, ενώ η ΑΕ Γραμμοχωρίων θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο του Άργους κόντρα στον Παναργειακό.

Στο 64ο  El Clásico, η Αστραπή Μεσ/μίας διατήρησε την θετική παράδοση των τελευταίων ετών, μετά το ισόπαλο 2-2 που απέσπασε από τον Παναργειακό, παραμένοντας για 13 συνεχόμενα ματς αήττητη στις αναμετρήσεις της κόντρα στους κοκκινόμαυρους.

 Έτσι, μετά το σημερινό 2-2 εξακολουθεί να υπάρχει απόλυτη ισορροπία των δύο ομάδων με 26 ΝΙΚΕΣ και 12 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ σε 64 παιχνίδια, σε όλα τα επίπεδα πρωταθλημάτων, Κυπέλλου.

Με «όπλο» την παράδοση και παρότι προέρχονταν από δύο σερί ήττες-σοκ εντός έδρας, οι κιτρινόμαυροι, κατάφεραν να αποδράσουν από το Άργος Ορεστικό με ένα θετικό αποτέλεσμα, παραμένοντας αήττητη για 8η χρονιά και για έκτο ματς εκτός έδρας κόντρα στον Παναργειακό!!!

Από την άλλη πλευρά ο Παναργειακός, ίσως να στάθηκε και άτυχος, αφού μέχρι το 82’ είχε το προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα με 2-0 και ήταν μια ανάσα από την πολυπόθητη νίκη. Ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι με δύο γκολ που πέτυχαν στο 82’ και στο 89’, έφεραν το ματς στα ίσα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2, επιστρέφοντας παράλληλα στα θετικά αποτελέσματα.

Στις νικηφόρες εμφανίσεις, μετά την ανέλπιστη ήττα της περασμένης αγωνιστικής (1-3 από τον ΑΟ Κάστωρ), επέστρεψε η Δόξα Κορησού, επικρατώντας με το επιβλητικό σκορ 1-5 και μάλιστα με ανατροπή (1-0) της Πενταβρύσου, βυθίζοντάς της ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία.

Τη ρεβάνς του α’ γύρου και μάλιστα με το ίδιο σκορ 2-1 πήρε το Νταηλάκη που επιβλήθηκε της Δόξας Αμπελοκήπων, επιστρέφοντας στον δρόμο των επιτυχιών. 

Μετά το σπουδαίο «2» που πέτυχε την περασμένη αγωνιστική στην Κορησό ο ΑΟ Κάστωρ, σήμερα επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, σημειώνοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα πάλι εκτός έδρας. Συγκεκριμένα απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Πολυκάρπη κόντρα στον τοπικό Ηρακλή και αισθάνεται πλέον περισσότερο ασφαλής για την παραμονή του στην κατηγορία.

Τέλος, την αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών έσπασε η ΑΕ Βιτσίου, μετά το ισόπαλο 0-0 που απέσπασε στο Μαυροχώρι στην αναμέτρησή της κόντρα στον Γράμμο. Οι φιλοξενούμενοι αγνοούσαν το θετικό αποτέλεσμα στο γήπεδο του Μαυροχωρίου από το 2013 (νίκη 1-2), συνεχίζοντας έτσι την εκπληκτική τους πορεία, αφού συμπλήρωσαν 5 ματς χωρίς ήττα, εκ των οποίων οι 4 ήταν νίκες, κάνοντας ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ