"


Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στην Αθήνα, η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. 

Συνολικά ψήφισαν 54 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Ένωσης και εξελέγησαν για το Δ.Σ. και τα όργανα της Ε.Ι.Ε.Τ. οι παρακάτω:

Πρόεδρος: Αντώνης Μουντάκης (Εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες, Κίσαμος Χανίων Κρήτης)

Α' Αντιπρόεδρος: Σταύρος Μάτσης (Εφημερίδα Βήμα Δωδεκαννήσου, Ρόδος)

Β' Αντιπρόεδρος: Διονύσης Τριανταφύλλου (Εφημερίδα Φωνή της Βισαλτίας, Νιγρίτα Σερρών)

Γενικός Γραμματέας: Νίκος Σουρλόπουλος (Εφημερίδα Πολίτης, Αλεξάνδρεια Ημαθίας)

Ειδικός Γραμματέας: Γεώργιος Αργυρίου (Εφημερίδα Αργολική Ανάπτυξη, Ναύπλιο)

Ταμίας: Άγγελος Βασίλαινας (Εφημερίδα Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτικής Αττικής, Μέγαρα)

Μέλος: Παντελεήμων Κυδώνης (Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια, Χίος)

Εξελεγκτική Επιτροπή: Δημήτρης Κουτσής (Εφημερίδα Σέντρα, Καστοριά), Σπυρίδων Πλέουρας (Εφημερίδα Τομή στην Ενημέρωση, Πρέβεζα), Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος (Εφημερίδα Αναγγελία, Αγρίνιο). 

Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο: Σταύρος Γεωργούλας (Εφημερίδα Ηχώ, Φλώρινα), Γιώργος Γιαουρδήμος (Εφημερίδα Σταθμός στην Ενημέρωση, Κως), Βασιλική Παπαδοπούλου (Εφημερίδα Φωνή Γρεβενών, Γρεβενά). 

Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο: Γιώργος Γαλανομάτης (Εφημερίδα Βέροια, Βέροια), Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης (Εφημερίδα Αντίλαλος Μεσαράς, Μοίρες Ηρακλείου), Σωκράτης Στέλλιος (Εφημερίδα Αιχμή Αιτωλοακαρνανίας, Μεσολόγγι), Σταύρος Στρατάκης (Εφημερίδα Φωνή Μαλεβιζίου, Γάζι Ηρακλείου), Αικατερίνη Τσουβαλάκη (Εφημερίδα Κόσμος της Ενημέρωσης, Χανιά). 

Η επόμενη μέρα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θεωρώντας πως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη καθώς τα προβλήματα του κλάδου "τρέχουν" και είναι πολλά και σημαντικά, προχωράει από σήμερα στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. 

Στην Γ.Σ. του περασμένου Σαββάτου παρουσιάσαμε όσα σχεδιάζουμε, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη: 

1. Ασφαλιστικά: Στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων του Περιφερειακού Τύπου βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα ασφαλιστικά θέματα που αφορούν εκκρεμότητες που κυριολεκτικά πνίγουν τον κλάδο μας και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα για τις εφημερίδες - επιχειρήσεις μας.

Η ρύθμιση του ασφαλιστικού κρίνεται κομβική, εφόσον αφορά ευθέως στο μισθολογικό κόστος, ως προς την στήριξη του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου και της οικείας αγοράς εργασίας στην ελληνική περιφέρεια. 

Για τον λόγο αυτό, με συνεχείς παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ, ζητήσαμε και θα επανέλθουμε άμεσα:

α. Την άμεση εξεύρεση οριστικής λύσης για τη διευθέτηση των ασφαλιστικών εισφορών που οι ιδιοκτήτες εφημερίδων είχαν καταβάλλει στον ΕΦΚΑ την περίοδο 11/2017 - 12/2020 και τώρα καλούνται να τις ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ εκ νέου στον ΕΔΟΕΑΠ. 

β. Την καταστατική τροποποίηση του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να καλύπτονται πλήρως όσοι καταβάλλουν εισφορές στον Οργανισμό, ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων και του είδους της εκδοτικής επιχείρησης περιφερειακού και κλαδικού Τύπου. Το θέμα αυτό αφορά το σύνολο των εβδομαδιαίων εφημερίδων, δηλαδή όσες απασχολούν λιγότερους από πέντε εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση. 

γ. Την εξαίρεση των επιχειρήσεων περιφερειακού και κλαδικού Τύπου από την υποχρέωση καταβολής επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς 2% επί του ετήσιου τζίρου υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.

Παράλληλα, αναμένουμε την εξέλιξη της προσφυγής μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της επιβολής του 2% επί του τζίρου μας υπέρ ΕΔΟΕΑΠ. 

Για όλες μας τις ενέργειες στα παραπάνω θέματα, σας έχουμε ενημερώσει, ωστόσο απαιτείται άμεση κινητοποίηση για να προχωρήσουν και να λυθούν πριν αυτά γίνουν ανυπέρβλητα. 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ