"


Ξεκινά η κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου σε Καστοριά Άργος Ορεστικό και Γρεβενά

 

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του

αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση, της διευθύντριας του γραφείου του πρωθυπουργού, Μαρίας Αντωνίου, της ηγεσίας της ΔΕΔΑ και τοπικών αρχών έγινε και επίσημα στην Καστοριά η έναρξη των εργασιών της κατασκευής των εσωτερικών δικτύων φυσικού αερίου στις πόλεις της Καστοριάς, των Γρεβενών και του Άργους Ορεστικού. 


Συνολικά στις τρεις αυτές πόλεις όπως και στον οικισμό Μανιάκων Καστοριάς θα κατασκευαστούν εσωτερικοί αγωγοί για το φυσικό αέριο μήκους 157 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 18,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε όλη τη Δυτική Μακεδονία προβλέπονται έργα για το φυσικό αέριο προϋπολογισμού 60,3 εκατομμυρίων ευρώ και συνολικού μήκους των αγωγών 360 χλμ. Ήδη τα πρώτα έργα έχουν ξεκινήσει και στην πόλη της Φλώρινας ενώ στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να ξεκινήσουν και τα πρώτα πιλοτικά έργα για το υδρογόνο. 


Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και έργα για την παραγωγή βιομεθάνιου, από τοπικές κτηνοτροφικές μονάδες, με την ΔΕΔΑ μάλιστα να είναι έτοιμη να το εντάξει μέσα στο δίκτυο της.


Επίσης η ΔΕΔΑ αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην Άνοιξη και την εκπαίδευση μηχανικών και θερμοϋδραυλικών στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας όπου θα πάει το φυσικό αέριο ώστε να υπάρξει η εξειδίκευση τους για τις εγκαταστάσεις πού θα γίνουν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις της περιοχής.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ