"


Bugatti Chiron με κινητήρα Toyota 100 ίππων - ΒΙΝΤΕΟ

Φτιαγμένη από πηλό και βασικά εργαλεία

Ένα ακριβές αντίγραφο μιας Bugatti Chiron tvn 4 εκατ. δολαρίων έφτιαξαν YouTubers από το Βιετνάμ χρησιμοποιώντας μόνο βασικά εργαλεία. Η κατασκευή που καταγράφηκε σε video διήρκεσε ένα χρόνο, με το αποτέλεσμα να ξεγελάει εύκολα τους θεατές, καθώς η ομοιότητά του με το πραγματικό supercar είναι εκπληκτική.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το βιετναμέζικο κανάλι ND Woodworking Art στο YouTube εκτοξεύτηκε σε views λόγω των video με κατασκευές από ξύλο εκπληκτικών αντιγράφων εξωτικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης ρέπλικας της Rolls-Royce Boat Tail που έφτιαξε ένας μπαμπάς για το γιο του.
Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει έλλειψη ταλέντων στο Βιετνάμ. Οι φωτογραφίες αυτής της Bugatti Chiron μπορούν πραγματικά να ξεγελάσουν όποιον τις δει, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένα πραγματικό supercar στους δρόμους της ασιατικής χώρας. 
Παρά την εκπληκτική ομοιότητα ακόμη και στις παραμικρές λεπτομέρειeς, πρόκειται ένα σπιτικό αντίγραφο του υπεραυτοκινήτου των 4 εκατ. δολαρίων που κατασκευάστηκε διά χειρός σε ένα μικρό εργαστήριο μέσα σε διάστημα ενός χρόνου. Σίγουρα είναι ένα από τα πιο ρεαλιστικά αντίγραφα που έχουμε δει μέχρι στιγμής, παρότι για ολόκληρο το έργο χρησιμοποιήθηκαν μόνο βασικά εργαλεία.
Οι κατασκευαστές του αντιγράφου της Bugatti Chiron έχουν τεκμηριώσει ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής στο κανάλι τους στο YouTube που ονομάζεται NHẾT TV. Ξεκινούν κατασκευάζοντας ένα πλαίσιο με χαλύβδινους σωλήνες που φαίνεται να ταιριάζουν με τις αναλογίες του Chiron. Ο σκελετός λειτουργεί ως βάση για να δημιουργηθεί μια μακέτα του αμαξώματος με λαξευμένο πηλό. Το μοντέλο από πηλό εφαρμόζεται στη συνέχεια με ένα στρώμα γύψου ώστε να δημιουργηθεί ένα ακατέργαστο καλούπι για το σώμα της Chiron. Οι τεχνίτες προχωρούν φτιάχνοντας προσεκτικά το αμάξωμα από πολυεστέρα χρησιμοποιώντας το καλούπι.
Μόλις κατασκευαστεί το αμάξωμα από υαλοβάμβακα, το μεταφέρουν σε ένα χειροποίητο σωληνωτό σασί. Το πλαίσιο διαθέτει επίσης κάτι που μοιάζει με ανάρτηση ωστηρίου, ενώ ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στη μέση όπως ακριβώς συμβαίνει σε ένα πραγματικό supercar. Ωστόσο, αντί για το θηριώδη αυθεντικό κινητήρα W16, το αντίγραφο χρησιμοποιεί έναν παλιό τετρακύλινδρο Toyota με καρμπιρατέρ που μετά βίας βγάζει 100 ίππους. 
Με το επίπεδο δεξιοτεχνίας να αξίζει χειροκρότημα, ένα πίσω φτερό και οι δίσκοι κατασκευάζονται ειδικά για το project. Για να ολοκληρωθεί η εμφάνιση, το αντίγραφο βάφεται στο παραδοσιακό μπλε και μαύρο χρωματικό συνδυασμό της Bugatti. Στο βίντεο, που ακολουθεί, έχει καταγραφεί όλη η αξιέπαινη προσπάθεια που πραγματικά θα σας αφήσει έκπληκτους.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ